Görüş Bildir
Haberler
Dört Genç Mühendis, Hintli Köylülere Kablosuz İnternet Ulaştırmak İçin Çalışıyor

Dört Genç Mühendis, Hintli Köylülere Kablosuz İnternet Ulaştırmak İçin Çalışıyor

Facebook’un sahibi olduğu Free Basics, Hindistan’ın ücra köşelerine bile ücretsiz ama sınırlı internet ulaştırmayı planlıyordu. Bu amaçla kurulan başka bir inisiyatif ise, köylülere kısıtlaması olmayan internet ulaşımını sağlamayı hedefliyor. Dört genç bilişim teknolojileri mühendisi, yaşadıkları Madhya Pradesh’e bağlı Rajgarh köyü çevresinde ücretsiz kablosuz internet servisini başlattılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hindistan hükümetinin Dijital Hindistan hareketinden ilham alan dört arkadaş, Shivanthpura köyünde ücretsiz internet yayınına Ağustos 2015 tarihinde başlamışlardı. Bu hareket yerel yönetimden ya da özel organizasyonlardan herhangi bir finansal destek olmadan devam ediyor. Öz kaynaklarıyla oluşturdukları sistem 25 metre yüksekliğinde bir kule ve alıcı ile sürekli elektrik kesintilerine önlem olarak alınacak enerji kaynağından oluşuyor.

Servis, Ekim ayında faaliyete geçmiş. Kasım ayında ise Bawdikheda Jagir’e kadar genişlemiş. Resmi olarak ise Ocak ayında hizmete sunulmuş durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dört arkadaş, kablosuz internet için aylık 120 dolar kadar bir ücreti üstlenmiş durumdalar. Bu sebeple yerel yönetimlerden destek bekliyorlar.

Kaynak: http://mashable.com/2016/01/11/free-w...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
irfan aktar

Bizim sözde hizmet gönüllülerimiz de kermes hazırlamaktan çıtayı yükseltemediler.. Hala 5 Liraya 1 dilim kek satmanın derdindeler. Balık tutmayı öğrenmek, öğ... Devamını Gör