Görüş Bildir
Haberler
Dört Eski Bakan Hakkında Kurulan Komisyon İlk Toplantısını Yapıyor

Dört Eski Bakan Hakkında Kurulan Komisyon İlk Toplantısını Yapıyor

Batuhan
09.07.2014 - 13:07

Soruşturma Mesaisi Başlıyor

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında adı geçen dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu bugün ilk toplantısını yapacak.

Eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında rüşvet almak, nüfuzu kötüye kullanmak iddiasıyla kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun üyeleri Meclis Genel Kurulu’nda kurayla belirlendi. 5 Mayıs’ta Meclis Genel Kurulu’nda kurulması kararlaştırılan soruşturma komisyonu iki ay sonra ilk toplantısını yapacak.

Başkan seçimi yapılacak

Toplantıda komisyon başkanı, başkanvekili ve katip üyeler belirlenecek. Bu görev dağılımının yapılmasının ardından komisyon üyesi milletvekilleri eski bakanlar hakkındaki dosyaları inceleyebilecek. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında adı geçen dört eski bakan hakkındaki fezlekeler TBMM’ye ulaştıktan sonra soruşturmanın gizliliği nedeniyle milletvekillerinin incelemesine açılmamış ve bu Meclis’te tartışma konusu olmuştu.

Soruşturma komisyonunda AK Parti’den 9 , CHP’den 4, MHP ve HDP ‘den birer milletvekili görev aldı. Buna göre AK Parti’den Hakkı Köylü, Mustafa Akış, Yusuf Başer, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bilal Uçar, İlknur İnceöz, Ayşe Türkmenoğlu, İsmet Su, Yılmaz Tunç, CHP’den Rıza Türmen, Erdal Aksünger, Haluk Eyidoğan ve Namık Havutça komisyon üyesi olarak belirlendi. MHP’den Mesut Dedeoğlu, HDP’den de Bengi Yıldız görev aldı.

Toplantı için 8 kişi lazım

15 üyeli soruşturma komisyonu üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanacak. Komisyonda salt çoğunluğa sahip olan AK Parti ise isterse komisyonun toplanmasını engelleyebilecek. Soruşturma komisyonun çalışma süresi ise iki ay. Meclis’in gelecek hafta tatile girmesi durumunda komisyonda çalışmalarına ara verecek ve iki aylık süre Meclis’in çalışmaya başaldığı günden itibaren işleyecek.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0