Görüş Bildir
Haberler
Doğum Sonrası Depresyonu

Doğum Sonrası Depresyonu

Sağlık Uzmanları
23.05.2014 - 19:43 Son Güncelleme: 23.05.2014 - 21:31

Doğum Sonrası Depresyonu

Bazı kadınlarda, doğum yaptıktan sonra, depresyona yönelik belirtiler ortaya çıkmaktadır. Bu durum, doğum sonrası depresyon olarak nitelendirilmektedir.

Doğum sonrası depresyonun belirtileri, kişilere göre farklılık gösterse de, temelde, aşırı hüzün ya da duyarsızlık hali, isteksizlik ve hiçbir şeyden keyif alamama durumu, içe kapanma ve aşırı kaygı ve korku durumlarını içermektedir.

Doğum yapan, her 10 kadından birinde görülen bu durumu tetikleyen, bazı öncelikli nedenler bulunmaktadır. Annenin, daha önce depresyon geçirmiş olması, hamilelik ve doğum sürecinde travma yaşamış olması, aile içi sorunlar ya da sosyal yönden zayıf olunması gibi durumlar, doğum sonrası depresyonun, ortaya çıkışını tetikleyen faktörleri oluşturmaktadır.

Doğum sonrası depresyon belirtileri, doğumdan sonraki ilk 4 hafta içerisinde, kendini göstermektedir. Birçok anne, doğum sonrası depresyona maruz kaldığını anlayamayabilir. Bu gibi durumlarda, çevre desteği çok önemli olmaktadır.

Doğum sonrası depresyonun tedavisinin gecikmesi durumunda, bu durum, ileri derece depresyona kadar gidebilmektedir. Bu açıdan, depresyon durumunda, profesyonel yardım almak gerekmektedir.

Kaynak: http://www.saglikuzmanlari.com/dogum-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın