Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır’da Bir Aile Daha Eylemde

Diyarbakır’da Bir Aile Daha Eylemde

adem kara
03.06.2014 - 10:16

'Sayın Başbakan Bahsettiğin Şefkat Nerede?'

Diyarbakır’da çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğü iddiasıyla yaklaşık iki haftadır oturma eylemi yapan ailelerin 50 metre uzağında bir aile daha eylemde: 2011 yılında 15 yaşındayken güvenlik güçlerine teslim olan ve 45 yıl hapis cezasına mahkum edilen Hasan Salık’ın ailesi

DHA’nın haberine göre, iki yakınlarıyla eylem başlatan Salık Ailesi, ‘Askerin şefkat gösterdiği 15 yaşındaki çocuğa devlet 45 yıl ceza verdi. Sayın Başbakan bu çocuk için bahsettiğin şefkat nerede?’ yazılı pankartı, gölgesinde oturdukları yolun ortasında refüjdeki ağaçlara astı.

Çocukları dağa götürülen ailelerin belediye önünde eylem yaptıklarını televizyonda duyunca, adalet arayışı eylemi başlatmayı düşündüğünü belirten baba Mehmet Salık, devlet yetkililerine çağrıda bulunarak çözüm sürecinin hızlandırılmasını istedi.

Oğlunun yakalanmadan altı ay önce kaybolduğunu, nereye gittiğini bilmediğini ve kaybolduğuna dair resmi makamlara başvurduğunu belirten baba Salık şunları söyledi:

“Beni Bingöl jandarmadan aradılar. Oğlumun yakalandığını söylediler. Oğlumun gazetelerde çıkan ve askerin parkasını verdiğini görünce baba olarak çok sevindim. Gazeteler ona askerin şefkat gösterdiğini belirtiyordu. Yakalandığında küçük olduğu için bırakılacağını düşünüyorduk. Son duruşmasına kadar bu umudumuzu koruduk. Ancak son duruşmasında mahkeme adeta ceza yağdırdı. Önce 75 yıl verdiler, sonra yaşının küçük olmasından dolayı 45 yıla indirdiler. Bu mu şefkat? Biz adalet istiyoruz. Çocuklarını isteyen ailelerin bu eylemini duyunca biz de sesimizi duyurmak için böyle bir eylemi tercih ettik. Dayanabileceğimiz kadar oturacağız. Dosyası Yargıtay’da görülecek. Bu yaşta küçük bir çocuğun, yeri ne dağ, ne de cezaevidir. Yeri okul, anne ve babasının yanıdır. Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz; Bu çözüm sürecini hızlandırsınlar. Barış gelsin. Dağdaki çocuklar da gelsin, cezaevleri de boşalsın.”

Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Habibe Salık ise çocuğu yakalandığı zaman, gazetelerde gördüğü fotoğraf üzerine çok umutlandığını, ancak o şefkatin sadece fotoğraflarda kaldığını ve çocuğunun yaşının üç katı kadar ceza almasının adalet olmadığını söyledi. 

 Ne olmuştu?

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı Köyü’nde 8 Aralık 2011 tarihinde güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Bir PKK’lının hayatını kaybettiği operasyonda yedi PKK’lı da teslim oldu. Teslim olanlar arasında 15 yaşındaki Hasan Salık üşüyünce, bir asker de ısınması için parkasını vermişti.

PKK’lı Hasan Salık yargılama sonucu üç ay önce Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde 45 yıla mahkum edildi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/diyarb...
İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA

DHA

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0