Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Anne Eylemi: 'Çocuğumu İstiyorum'

Diyarbakır'da Anne Eylemi: 'Çocuğumu İstiyorum'

adem kara
27.05.2014 - 17:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuklarının PKK tarafından kandırılarak dağa çıkarıldığını söyleyen aileler BDP il başkanlığına girmek istedi. Çocuklarını partiden isteyen aileler partililerce uzaklaştırıldı. Aileler bir kişinin BDP'lilerce darp edildiğini söylüyor.

Diyarbakır'da çocuklarının kaçırıldığını iddia eden iki aile, BDP il binasında parti yöneticileriyle görüşmek istedi. Bu esnada aileler ve bazı partililer arasında çıkan tartışma arbede yaşanmasına neden oldu.

Aileler arbede esnasında baba Murat Çetiner'in darp edildiğini ve başından yaralandığını iddia etti.

15 yaşlarındaki amca çocukları Özgür ve Berat Çetiner'in babaannesi Güllü Çetiner, torunu Özgür'ün astım ve şeker hastası olduğunu söyledi ve Kürtçe olarak şunları söyledi;

'Çocuklarımızı verin, çocuklarımızı istiyoruz, onları kandırdınız, buradan ayrılmayacağız. Oğlum nerede nasıl ölürse ölsün sorumlusu onlardır. Oğlum tedavi edilmezse her an ölebilir. Cumhurbaşkanından, başbakandan yardım istiyorum.'

Arbede sırasında polis BDP il binası girişinde güvenlik önlemi aldı.

Bazı aile mensupları burada fenalık geçirdi.

Aileler buradan uzaklaştırılmalarının ardından Dağkapı semtinde oturma eylemine başladı.

Diyarbakır savcılığı da kaçırıldığı iddia edilen çocuklarla ilgili soruşturma başlattı.

Daha önce de kandırılarak örgüte götürüldüğü iddia edilen Halime Gündüz, Fırat Aydın Eren ve Hatip Temel’in aileleri de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binası önünde oturma eylemine başlamıştı. Yedinci günündeki eyleme katılan aile sayısı 11'e yükseldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı gurup toplantısı konuşmasında BDP’ye seslenerek bu çocukların geri verilmesini istemiş, aksi taktirde hükümetin başka yollara başvuracağını söylemişti.

Kaynak: AA,DHA | Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ail...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0