Görüş Bildir
Haberler
Difenbahya Nasıl Çoğaltılır? Difenbahya Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Difenbahya Nasıl Çoğaltılır? Difenbahya Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Müge Kakşi
18.01.2022 - 11:16

Difenbahya kelimesi dilimize Latinceden çevrilmiştir. Araceae familyasına ait olan difenbahya bitkisinin anavatanı Güney Amerika, Kolombiya ve Brezilya olarak bilinmektedir. Difenbahyalar iç mekan bitkileri arasında en çok tercih edilen ve en sık rastladığımız bitkilerdir. Görüntüsündeki asalet, iri gövdesi ve iri yaprakları sayesinde birçoğumuzun salonlarında baş köşeleri kapma sebebi olarak görülmektedir. İş yerlerinde de çok tercih edilen difenbahyaların bakımları oldukça itina ve sabır gerektirir. Birçok kişi difenbahyanın nasıl çoğaltıldığını merak ediyor. Peki, difenbahya nasıl çoğaltılır? Difenbahya bakımı nasıl yağılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tropikal bitkiler arasıda bulunan difenbahya bitkisi genellikle evlerde sıkça rastladığımız fakat adını sıkça duymadığımız bitkilerden biridir. Ülkemizde de oldukça tercih edilen difenbahyanın iri yaprakları bulunmaktadır. Genellikle açık yeşil olan yaparaklar koyu yeşil çizgilerle süslenerek bulunduğu ortamın havasını değiştirmektedir. Güzelliğiyle büyüleyen difenbahya çiçeğinde dikkat edilmesi gereken tek nokta bitkinin öz suyunun zehirli olmasıdır. Bunun haricinde gayet uyumlu bir bitki olan difenbahyaya dair detaylar internet üzerinden araştırılıyor. Difenbahyanın nasıl çoğaltıldığına ve difenbahya bakımının püf noktalarına dair tüm detaylara haberimizin ayrıntılarından ulaşabilirsiniz...

Difenbahya Nasıl Çoğaltılır? Difenbahya Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Difenbahya Nasıl Çoğaltılır? Difenbahya Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Difenbahyalar yarı gölge yarı aydınlık yerlerden hoşlanırlar, direk güneş ışığından hoşlanmazlar. Yaprakları sürekli ışığa doğru döner bu yüzden bitkinizi ayda bir kere farklı yöne çevirmenizde faydalı olacaktır. Bu sayede düz bir şekilde uzamasını sağlamış olursunuz. Çiçeğimizin ilk gelişme dönemlerinde yirmi ile yirmi beş dereceli sıcak ortamlarda bakılması önemlidir. Kış aylarında ise bu sıcaklık on beş ve on altı derecelerde tutulmalıdır aksi takdirde çiçeğiniz ölür. 

Difenbahyalar hava sirkülasyonunun yoğun olduğu alanlardan da asla hoşlanmazlar bu durum çiçeğin yapraklarının sararmasına ve bozulmasına sebep olur. Difenbahyalarımızın saksı değişimlerini yılda bir yapmalıyız ve saksılarımız her zaman bir büyüğüyle değiştirilmelidir. Şunu asla unutmayın çok büyük saksılar çiçeğinizin köklerinin büyümesini sağlar ve yapraklarının küçük kalmasına neden olur. Küçük saksılarda kalması ise yapraklarının büyük köklerinin küçük kalmasına sebep olur. Bu konuda tercih sizin. Şimdi gelelim sulama kısmına yaz aylarında düzenli sulayın ama kış aylarında toprağın nemli kalması kafi olacaktır. Çünkü çok fazla su köklerin çürümesine sebep olur. Ayrıca mart ayının başında ve  sonbahar başlarında sıvı gübre vermeniz difenbahyanıza faydalı olacaktır.

Şimdide bu eşsiz güzellikteki difenbahyaların çoğaltılmasına gelelim. Bu işlemi saksı değişimi yapılırken bitkimizden çıkan yavruları ana kökten ayırmak suretiyle yapabilirsiniz. Ayırdığınız bu yavruları küçük bir saksıya dikin ve yukarıdaki bakım bilgilerinden faydalanarak bitkinizin sağlıklı bir şekilde toprağa tutunmasını sağlayın. Dilerseniz bu çoğaltma işlemini tepeden çelik alma yöntemiyle de yapabilirsiniz. Uzama limitini doldurmuş çiçeğinizin en uç noktasındaki kısmından çapraz bir şekilde kesiniz. Kestiğiniz kısmı bir bardağı su doldurarak bitkinizi köklenmesi için içine yerleştirin. Gün aşırı suyunu değiştirin ve uygun sıcaklıkta bulunmasına özen gösterin. Böylece kısa sürede bitkinizin köklenmesini sağlamış olursunuz. Ardında köklenen bitkiyi uygun büyüklükte bir saksıya dikebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın