Görüş Bildir
Haberler
Bagonvil Nasıl Çoğaltılır? Bengonvil Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Bagonvil Nasıl Çoğaltılır? Bengonvil Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Müge Kakşi
11.01.2022 - 10:36

Tırmanıcı özelliğe sahip olan begonvil ağaçsı bir bitki türü olarak biliniyor. Mor, pembe, beyaz ve kırmızı renklerde karşımıza çıkan begonvile güneşi sevmesinden dolayı daha çok yazlık bölgelerde rastlanır. 1768 yılında Fransız amiral Louis Antoine de Bougainville tarafından Brezilya'da keşfedilen Begonvil adını amiralin soyadından almıştır. Ülkemizde begonvilin bilinen diğer isimleri ise Gelin Duvağı ve Rodos Sarmaşığı'dır. Birçok kişi begonvil bakımına dair detayları internet üzerinden araştırıyor. Peki, begonvil nasıl budanır? Begonvil bakımının püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anavatanı Güney Amerika olan begonvil dünyanın birçok yerinde sevilerek yetiştirilmektedir. Özellikle evlerin bahçesine renk katan begonvil Ekvator'dan Brezilya'ya kadar uzanan bir alanı bulunmaktadır. Eskiden daha çok Akdeniz İklimi'nin görüldüğü yerlerde yetişen begonvil soğuk havaları sevmemektedir. Don riskinin olmadığı bölgelerde rahatça büyüyen begonvilleri rüzgarlı bölgelerden de korumak gerekmektedir. Soğuk bölgelerde iç mekanlarda yetişen begonvil havasız kaldığı taktirde çiçeklerini dökme riskiyle karlı karşıya kalır. Birçok kişi begonvilin nasıl budandığı merak ediyor. Begonvil budamanın detaylarına ve begonvil bakımının püf noktalarına dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Begonvil Bakımı Nasıl Yapılır?

Begonvil Bakımı Nasıl Yapılır?
  • Begonvil sıcak ve kuru iklimi sever. Eğer begonvili tüm yıl boyunca dışarıda tutmak istiyorsanız, yaşadığınız bölgenin en az 9 derecenin üzerinde olacağı bir yer olması gerekir. Bulunduğunuz şehir daha soğuk ve nemliyse kış aylarında mümkünse kapalı mekanlar da tutmanız gerekir. Begonvil, geceleri 16 derecenin altın da gündüzleri ise 38 derecenin üzerine çıkmadığı zamanlarda çok daha güzel bakılır .

  • Begonvil güneşi çok sever hatta güneş begonvilin yaşam kaynağıdır . Begonvili açık güneşi net alabileceği güney yönünde bir yere dikerseniz harika bir şekilde büyümesine yardımcı olmuş olursunuz. Begonvilin daha iyi gelişebilmesi için en az 6 saat doğrudan güneş ışığı alması gerekmektedir .

  • Begonvil suyu çok fazla tutan topraklarda yetişmez. Begonvili ekeceğiniz alanlarda genellikle bitkimizin kökleri fazla suyu tahliye edebileceği hafif eğimli alanlarada ekebilirsiniz. Biraz asidik, pH oranı 5,5 olan zengin toprak yapısına ihtiyacı vardır.

  • Begonvil çiçeğini dikerken de köklerinin dışarda kalmayacak şekilde derin bir çukura dikilmelidir. Köklerin gelişmesi ve çiçeklerin açması için ise açtığınız çukurun içine fosfat içerikli bir gübre dökmeniz yararlı olacaktır. Begonvil fazla suyu sevmez eğer bir saksıda yetiştirmek isterseniz de saksının tabanındaki su tahliye deliklerini büyük olanlardan seçiniz böylelikle saçakların fazla sudan çürümesini önlemiş olursunuz .

  • Begonvili gereğinden fazla sulamayın hem bitkiniz çürür hem de çok fazla çiçek açmaz.

Begonvil Nasıl Çoğaltılır?

Begonvil Nasıl Çoğaltılır?

Begonvili çoğaltmak istiyorsanız farklı iki şekilde bunu yapmanız mümkün.

  • Öncelikle genç bir begonvil dalından on santim kesin. Bu dalın olgunlaşmış bir dal olması çok önemli. Ardından dip kısmındaki yaprakları koparın ve uç kısımlardaki yaprakları bırakın, sonra bu dalı nemli ve ıslak olmayan bir toprağa ekin .

  • Begonvili çoğaltmanın bir diğer yöntemi ise çelikleme yöntemiyle çoğaltma olarak biliniyor. Burada odunlaşmış dallar kesilir sonra bu dallar toprağa dikilir ve üstü açık bırakılır. Begonvilimiz baharın da gelişiyle birlikte köklenecek ve ileriki aylarda yeşillenmeye başlayacaktır .

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın