Görüş Bildir
Haberler
Detaylar Netleşiyor: Sultanahmet Saldırısına Dair Bugün Öğrendiğimiz 3 Önemli Bilgi

Detaylar Netleşiyor: Sultanahmet Saldırısına Dair Bugün Öğrendiğimiz 3 Önemli Bilgi

Onedio Medya
13.01.2016 - 09:55 Son Güncelleme: 13.01.2016 - 19:06

IŞİD militanı Nabil Fadli'nin bir hafta önce İstanbul'da çekildiği öne sürülen görüntüleri ortaya çıktı. 28 yaşındaki Fadli'nin Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığı ve saldırıdan 7 gün önce Göç İdaresi'ne parmak izi verdiği belirtiliyor. 

Sultanahmet'i kana bulayan canlı bomba saldırısı hakkında bugün basına yansıyan bilgileri sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sultanahmet’i kana bulayan IŞİD militanının, Suudi Arabistan doğumlu Suriye vatandaşı Nabil Fadli olduğu dün ortaya çıkmıştı.

1. Canlı bomba 7 gün önce Göç İdaresi'nde parmak izi vermiş

1. Canlı bomba 7 gün önce Göç İdaresi'nde parmak izi vermiş

Habertürk gazetesinden Umut Tütüncü Nabil Fadli’nin bir hafta önce İstanbul’da çekildiği öne sürülen görüntülerine ulaştı.

Tütüncü’nün haberine göre bu görüntüler, 5 Ocak 2016’da İstanbul’da kaydedilmiş. Fadli’nin İstanbul’daki bir merkeze başvurarak “bazı işlemler için” parmak izi verdiği belirtiliyor.

Nabil Fadli’nin kimliğinin de patlama bölgesinde bulunan ve canlı bombaya ait olduğu düşünülen bir parmaktan alınan örneğin, Fadli’nin daha önce verdiği bu izle eşleşmesi üzerine tespit edildiği öne sürülüyor. 

5 Eylül 1988 doğumlu Nabil Fadli’nin Türkiye’ye kısa süre önce girdiği ve bir IŞİD hücresiyle bağlantılı olduğu sanılıyor.

2. Saldırganı fark eden tur rehberi daha fazla can kaybı yaşanmasını önledi

2. Saldırganı fark eden tur rehberi daha fazla can kaybı yaşanmasını önledi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'in haberine göre, canlı bombanın pimi çektiği anı gören ve fark eden ve insanlara 'kaçın' diyerek daha fazla can kaybı olmasını önleyen Alman kafilesi rehberi Sibel Şatıroğlu saldırganı şöyle tarif etmişti:

Grup içinde Türk vatandaşına benzeyen modern giyimli temiz yüzlü, top sakallı bir genç olduğunu fark ettim.

Rehber Şatıroğlu'nun tarifi Habertürk'ün ulaştığı görüntülerdeki kişi ile örtüşüyor.

3. Sığınmacı olarak yaşayacağını belirttiği adreste sadece birkaç gün kaldı

3. Sığınmacı olarak yaşayacağını belirttiği adreste sadece birkaç gün kaldı

DHA, emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde Nabil Fadlı'nın Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra sığınmacı olarak Zeytinburnu Göç İdaresi Başkanlığı'na yanında 4 kişiyle giderek parmak izi verdiğini aktardı. 

Habere göre emniyet yetkilileri, Fadlı'nın sığınmacı olarak yaşayacağını belirttiği adreste sadece birkaç gün kaldıktan sonra ayrıldığını belirledi. İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri canlı bomba Fadli'ye yardım eden kişileri ve sığınmacı talebi sırasında yanında bulunan kişilerin yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Cepik

Tayyip, isid denen terörist picleri önce "öfkeli gencler" diye tanimladi, ne de olsa onlari destekliyor, sam'da cuma namazi ve bilahare halifelik rüyasiyla y... Devamını Gör

Basketballplayer2

Vay be ne hikaye bee. Kardesim sen bunu disneye gotursene. Yıldizin parlar. En azindan buralarda yaptigin komplo teorilerin bir ise yarar cocuklara telefonda... Devamını Gör

hipotalamus

Adamlar "canlı bombayım, şu gün şu saatte'de eylem planlıyorum " diye tüm yetkili mercilere yazılı kağıt bile verseler bir şey olmaz, nede olsa eylem yapmad... Devamını Gör

Nikola Tesla

Bir deneyin isterseniz.

itsasin

bunların hepsinin sebebi akp.Suudilerle beraber suriyeye ve ırağa cihatçı yollayıp ,besleyip, silahlandırarak canavarı yarattılar.sonradan kontrollerinden ç... Devamını Gör