Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş'tan Çok Sert Ağrı Suçlaması

Demirtaş'tan Çok Sert Ağrı Suçlaması

Onedio Medya
03.04.2014 - 16:55 Son Güncelleme: 03.04.2014 - 20:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş'tan Çok Sert Ağrı Suçlaması

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Bütün hazırlıklardan anlaşıldığı üzere İl Seçim Kurulu, seçimi (Ağrı'da) AKP lehine çevirmek üzere bir plan içine girmiş, emniyet ve valilik de olası halk tepkisini sert bir şekilde bastırmak üzere kentte sıkıyönetim hazırlığı yapmıştır' iddiasında bulundu.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ağrı merkez yerel yönetim seçimlerinde AK Parti'nin yaptığı itirazların reddedildiğini ancak buna rağmen 'sudan gerekçelerle yeni itirazlar yapılarak Sırrı Sakık'a mazbata verilmesinin önüne geçilmeye çalışıldığını' öne sürdü.

Son olarak YSK'ya yapılan itirazın reddedilerek dosyanın tekrar Ağrı İl Seçim Kurulu'na iade edildiğini belirten Demirtaş, 'Ağrı İl Seçim Kurulu'nda AK Parti'nin itirazlarını reddeden hakimin aniden 6 günlük izne ayrıldığını' savundu.

'Çevre illerden yüzlerce polisin Ağrı'ya sevk edilerek bütün şehrin ablukaya alındığı' değerlendirmesinde bulunan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

'AKP'nin yapacağı yeni itiraz sonucunda seçimin AKP lehine sonuçlanmasının alt yapısı ve hazırlığı tamamlanmıştır. Bütün hazırlıklardan anlaşıldığı üzere İl Seçim Kurulu, seçimi AKP lehine çevirmek üzere bir plan içine girmiş, emniyet ve valilik de olası halk tepkisini sert bir şekilde bastırmak üzere kentte sıkıyönetim hazırlığı yapmıştır. Tüm bu olanlar, AKP hükümetinin ateşle oynamasından başka bir şey değildir. Halkın iradesini hileler yoluyla hiçe sayma geleneği Ağrı'da ilk defa gerçekleşmiyor. 2009 seçimleri de aynı şekilde hırsızlıkla AKP lehine çevrilmişti ancak bütün bu olanlar, AKP'nin çirkin yöntemlerden vazgeçmediğini göstermektedir. Partimiz, üst düzeyde bir genel merkez heyetini daha Ağrı'ya gönderecektir. Umut ediyor ve diliyoruz ki Ağrı'da bir kez daha küçük hesaplar içerisine girilmez ve halkın iradesine saygı duyulur. Aksi durumda halkımızın özgücüyle ve bütün meşru yollarla her yerde geliştireceği direnişi durdurmaya AKP'nin gücü yetmeyecektir.'

Demirtaş, ayrıca demokratik kamuoyunu Ağrı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

cnntürk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0