Görüş Bildir
Haberler
Demirel'den Wild Card Açıklaması

Demirel'den Wild Card Açıklaması

Fatih
31.01.2014 - 20:28

Demirel'den Wild Card Açıklaması

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2014 FIBA Dünya Kupası'na katılacak son dört ülkeye verilecek 'wild card'lar için Türkiye'nin en kuvvetli adaylardan biri olduğunu söyledi.

TRT Spor'a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Demirel, 'wild card'ların yarın Barcelona'da Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği'nin (FIBA) Genel Kurul Toplantısı'ndaki ilk gündem maddesi olacağını belirterek, 'Wild card sistemi, FIBA’nın son 3 Dünya Şampiyonası'nda uyguladığı bir sistem. FIBA, dört takımı kendi belirli kriterlerine dayanarak seçiyor' ifadelerini kullandı.

'Wild card' için ilk aşamada 15 ülkenin başvurduğunu kaydeden Demirel, '15 ülke arasında gerçekten de çok güçlü basketbol ülkeleri var ve farklı kıtalardan da temsilciler var. Örneğin Asya kıtasından Çin, Afrika kıtasından Nijerya, Amerika kıtasından Kanada, Venezuela ve Brezilya, Avrupa'dan da bizim de dahil olduğumuz 9 ülke bulunuyor' şeklinde konuştu.

FIBA'nın kararının yarın TSİ 12.00 civarında açıklanacağını hatırlatan Demirel, 'Aday ülkeler arasında tabii ilk kez wild card’a başvuranlar ve daha önce almış olan ülkeler de var. Ülkesinin basketbol yatırımları çok fazla olan ve basketbolu çok seven ülkeler olduğu gibi, basketbolu göreceli olarak daha zayıf ülkeler de bulunuyor. Biz de Barcelona'ya geldik ve görüşmelerle ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.

'İtalya, yarışı kaybettiğini anlayınca çekildi'

İtalya'nın 'wild card' adaylığından çekilmesine ilişkin yorumda bulunan Demirel, 'İtalya, birkaç gün önce adaylıktan çekildiğini açıkladı ama onlar yarışı kaybettiğini anlayınca bu açıklamayı yaptı. Biraz da kendi iç politikasına yönelik bir açıklama oldu. Çekilmesi son anda, artık alamayacağını anladıktan sonra yaptığı bir açıklama oldu' diye konuştu.

Çin, Rusya ve Almanya'nın da 'wild card' adaylığından çekileceği yönündeki haberleri değerlendiren Demirel, şöyle konuştu:

'Çin, Rusya ya da Almanya'nın 'çekildik' yönünde bir açıklaması yok. Ama her ülke, her kıta farklı yönde değerlendiriliyor. FIBA, burada basketbola en büyük katkıyı sağlayacak ve Dünya Kupası'nın en iyi şekilde geçmesini sağlayacak ülkeleri, dünya basketboluna katkı veren ülkeleri tercih edecektir. Bu sıralamada tabii ki Türkiye, önemli bir ülke durumunda. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ülkemizde fevkalade güzel bir şekilde düzenlendi. Ülkemizin imkanları, istikrarı ve hükümetimizin sağladığı imkanlarla Dünya Şampiyonası çok üst seviyede gerçekleştirildi. Bu yıl da FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı düzenliyoruz. Burada tabi Türkiye, dünya basketboluna yapmış olduğu katkılar nedeniyle kuvvetli adaylardan biri.'

'Antrenör tercihi, Dünya Kupası'na katılıp katılmayacağımıza bağlı'

Turgay Demirel, A Milli Takımın yeni antrenörünün belirlenmesiyle ilgili şubat ayı içerisinde bir karar vereceklerini belirterek, 'Antrenör tercihi, Dünya Kupası'na katılıp katılamamamıza bağlı olarak kura çekimi sonrasına bıraktığımız bir konu. Ama bununla beraber pazartesi günü kura çekimi var. Ya Dünya Kupası'na ya da Avrupa Şampiyonası elemelerine katılacağız. Biz de buna göre en kısa sürede son noktayı koymak istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

TotemSpor

Kaynak: http://www.totemspor.com/haber/basket...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın