Görüş Bildir
Haberler
Dell Firefox'u Müşterilerine Satıyor

Dell Firefox'u Müşterilerine Satıyor

Batuhan
07.03.2014 - 10:37

Dell Firefox'u Müşterilerine Satıyor

Dell’in, ücretsiz web tarayıcısı Firefox’u, çevrimiçi mağazasından sattığı bilgisayarlara para karşılığında yüklediği ortaya çıktı. Mozilla Vakfı konuyla ilgili araştırma başlattı.

Dünyanın önde gelen PC üreticilerinden Dell, ücretsiz olarak dağıtılan ve kâr amacı gütmeyen Mozilla Vakfı tarafından desteklenen Mozilla Firefox web tarayıcısını müşterilerine para karşılığında satıyor. Dell’in çevrimiçi mağazasından satın alınan bilgisayarlarda, ücret karşılığında müşterilere teklif edilen yazılımlarda Mozilla Firefox da yer alıyor.

Dell bilgisayarında Firefox tarayıcının önyüklü gelmesini isteyen İngiliz müşteriler, listede ‘Mozilla Firefox web tarayıcısı yükleme servisi’ olarak adlandırılan seçeneği işaretlediklerinde 16,25 pound (bugünün döviz kuruyla 59,3 TL) ödemek zorunda kalıyor.

Bir Firefox kullanıcısı tarafından fark edilen ve Mozilla Vakfı’na bildirilen durum, vakıf tarafından soruşturulmaya başlandı. Mozilla Vakfı, durumun hukuksal boyutunu araştırırken, Dell konuyla ilgili görüş taleplerini yanıtsız bırakıyor.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/03/dell-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0