Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Davutoğlu: 'Konsolosluğun Tahliye Kararını 3 Gün Önce Verdik'

Ahmet Davutoğlu: 'Konsolosluğun Tahliye Kararını 3 Gün Önce Verdik'

Caner
11.06.2014 - 19:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tahliye Kararını 3 Gün Önce Verdik

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul Başkonsolosluğu'na 3 gün önce tahliye kararı verildiğini ancak güvenlik sağlamadan tahliyenin yapılmasının riskli olduğunu söyledi

Dışişleri Ahmet Davutoğlu, ABD'den Türkiye'ye dönüşünde yaptığı açıklamada, Musul'da kaçırılan 48 diplomat ve çalışana zarar gelmesi durumunda, çok sert yanıt verileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu havaalanında şunları söyledi: 'Musul Başkonsolosluğumuza 3 gün önce tahliye talimatı gönderdik. Ama bölgede çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle, kararı oradaki arkadaşlarımızın takdirine bıraktık. Yaptığımız görüşmelerde, 48 görevlimizin güvenlikleri sağlanmadan tahliye edilmesinin riskli olduğu öngörüldü.'

Davutoğlu, Türkiye'nin ilk kez böyle bir krizle karşı karşıya kalmadığını belirterek, 'Kimsenin gereğinin yapıldığı konusunda şüphesi olmasın. 24 saat bu meseleyi takip ettik. Bu aşamada da temaslarımız sürüyor. Diplomatlarımızın ailelerine ilk andan itibaren bilgi verdik, gelişmeleri takip ettik. Bu takibi şimdi de sürdürüyodruz. Paniğe kapılmadan, vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin güvenliği sağlanacaktır. Yorumları takip ediyorum ama öyle günler vardır ki, bazı hususlar bütün kaygıların önüne geçer. Bugün hepimizin dayanışma içinde olması gerekir. Onların sağ salim gelmesi her şeyden önemlidir. İlk andan itibaren istihbarat birimlerimiz ve diplomatlarımız, gerekli önlemleri almıştır. Sağlıklarından ve güvenliklerinden haberdarız. Gerek Irak’ta gerek Suriye’de herkes bilsin ki, vatandaşlarımıza bir halel geldiğinde karşılıksız kalmayacaktır. Şu anda kriz yönetimi yönetiyoruz, yanlış anlaşılmasın. Vatandaşlarımıza gelebilecek herhangi bir zarar karşısında, en şiddetli şekilde cevap verilecektir' diye konuştu.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/davutoglu-tah...

Davutoğlu'ndan 'Musul' Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul'daki görüşmelerle ilgili açıklama yapıyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

  • Musul’da son günlerde artan terör tehdidi nedeniyle yaklaşık dört gündür 24 saat Sayın Başbakan ve bizler alarm halindeydik.

  • Çalışmalarımızı sürdürürken faaliyetlermize rağmen maalesef Irak güvenlik güçleri IŞİD’in ilerlemesi karşısında Musul’u terk etmek zorunda kaldı.

  • Musul Başkonsolosumuz görev bilinciyle çalışmalarını sürdürdü. Biz tahliye talimatı gönderdik ancak çatışmaların artması nedeniyle güvenlik şartları sağlanmadan tahliyesinin getirdiği riskin içeride kalmalarından daha fazla olacağı bilgisi verildi.

  • DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/davutoglundan-m...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0