Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: ‘99'da Koalisyona Evet Derken, Şimdi Neden Hayır Dedin’

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: ‘99'da Koalisyona Evet Derken, Şimdi Neden Hayır Dedin’

Onedio Medya
30.10.2015 - 17:05 Son Güncelleme: 30.10.2015 - 17:38

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya'daki mitinginde yaptığı konuşmasında MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye seslenerek, '99'da koalisyona evet derken, şimdi bize neden hayır dedin bunu bana bir izah et' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, partisinin Konya mitinginde konuştu. 

Başbakan Davutoğlu 'Sizlere Türkiye'nin her köşesinden selam getirdim' dedi. Geçen seçimde 81 vilayeti dolaştığını belirten Başbakan Davutoğlu 'Size Diyarbakır'ın selamını getirdim. Diyarbakır meydanı haykırdı, vatan bölünmez. Yüce peygamberler diyarı Şanlıurfa'dan selam getirdim. Van'dan, Erzurum'dan selam getirdim' diye konuştu.  

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Konya bizim ilk başkentimizdir. Konya tarihimizin, kültürümüzün başkenti olmaya devam edecek. Her kale düşse bile Konya düşmez. Türkiye bütün tehditlere karşı dimdik ayaktadır. Bütün şehirler ayaktadır, Konya ayaktadır. Terörü de, bölgeden yansıyan olumsuzlukları da birer birer yeneceğiz.

Çocuklarımızın geleceğiz, çocuklarımızın umutları için güçlü bir yönetime ihtiyacımız var.

'Terörle bu ülkenin toplumsal huzurunu bozdular'

Sandıkları da inletecek misiniz? Biz konyaya güveniriz. Burada çıkacak gür ses, herkese gerçek bir demokrasi dersi verecek.Terörle bu ülkenin toplumsal huzurunu bozdular. İstiyorlar ki Türkiye kendi enerjisini kendi içinde harcasın terörle uğraşsın. Ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da hesabı vardır, Konya'nın da bir hesabı vardır. Konya ayaktadır. Konya 81 vilayette ayakta olmaya devam edecek.

7 Haziran seçimlerinden sonra CHP'nin AK Parti'yi iktidar dışında tutmaya çalıştığını ama başaramadığını söyleyen Başbakan Davutoğlu kalabılıklara 'Başarabildiler mi?' diye sordu. 

'CHP blok siyasetini önümüze koydu'

Kılıçdaroğlu'nun AK Parti karşısında yüzde 60 blok gösterdiğini belirten Davutoğlu 'Biz blok tanır mıyız?' dedi. Davutoğlu şöyle konuştu:

Biz davadan vazgeçer miyiz? Biz Suriye'den, Filistinden, Arakan'dan vazgeçer miyiz. Bizim gönlümüzden Hz. Mevlana'nın yürüği var. Biz Allah'ın izniyle inşallah bütün bu kapıları tekrar açacağız.

Sayın Bahçeli'nin tavrını da gördünüz değil mi? Her şeye hoşgörü ile bakan Konyalılar, Bahçeli'nin ağzından hiç evet duydunuz mu? Daha seçim gecesi uzlaşmaz bir tavır takındı ve bunu sürdürdü. Sözleri tezahuratlarla kesilen Davutoğlu 'Kılıçdaroğlu'na blok siyasetini öğretecek miyiz? Bahçeli'ye evet demeyi öğretecek miyiz?' diye sordu. Kalabalıklar 'Evet' diye tezahurata devam etti. 

'Bahçeli neden hayır dedi izah etmeli'

Başbakan 'Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' tazahuratlarına karşı da 'Dün Diyarbakır'da da aynı tezahurat yapıldı. Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir....'

'MHP'li kardeşlerim iktidara ortak olmak istedi. Biliyorum. Ama Bahçeli istemedi. Şimdi ben de şaşırıyorum diyor MHP tabanında, AK Parti tabanında MHP ile iktidar kurmak isteyen ne kadar çok kişi var mış... Daha çok şaşırırsın sayın Bahçeli! 99'da koalisyona evet derken, şimdi bize neden hayır dedin bunu bana bir izah et.'

Kıyamete kadar kardeşlik diyecek miyiz? Onlar uzlaşmak için değil, bizim 13 yıllık kazanımlarımızla mücadele etmek için masaya oturmuşlar. Millet uzlaşın dedi Bahçeli her şeye hayır dedi. Şimdi durumu kurtarmaya çalışıyor. Koalisyonu spikerle mi kuracaktın?

'Bahçeli sorumluktan kaçtı'

Bahçeli sorumluktan kaçtı, elini taşın altına koymadı. İktidar olma niyetin yoksa niye siyaset yapıyorsun? Bahçeli o çantayı ben ziyarete geldiğimde açsaydın ya. Şimdi televizyon televizyon gezip AK Parti koalisyona açıkmış dosyaları gösteriyor. Koalisyonu benimle kuracaktın, seninle röportaj yapan hanımefendiyle değil. 

'Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın'

Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Hodri meydan açıklayın. Devlet adamlığı kimliğimizle onlarla görüştüğümüzü ve sözler verdiğimizi söylüyor Bahçeli ve Kılıçdaroğlu. Açıklamazsanız namertsiniz. Ben buradayım. Namert tehditler karşısında kaçmayız. Tehdide ve şantaja boyun eğilmeyiz. Konya şahittir sizin önünüze çıkmayacak hiçbir şeyi yapmayız biz.

HDP seçmenden aldığı desteği terör örgütünün hizmetine sundu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
15
7
3
3
2
0