Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Hiçbir Zaman Para Pazarlığı Yapmadık'

Davutoğlu: 'Hiçbir Zaman Para Pazarlığı Yapmadık'

Onedio Medya
15.03.2016 - 21:27 Son Güncelleme: 16.03.2016 - 08:57

17 Mart'ta Brüksel'de yapılacak zirve öncesi Avrupa Konseyi Başkanı Tusk ile görüşen Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin teklifinin esasının 'insani boyutu' olduğunu belirtti. Davutoğlu 'Biz hiçbir zaman para pazarlığı yapmadık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak bir açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

'Terör bütün dünya için tehdittir. Brüksel zirvesinde bizim ilettiğimiz bir istek oldu; daha fazla insanın Ege'de hayatını kaybetmemesi. Suriye krizini biz çıkarmadık. İnsani krizin azaltılması için en büyük çabayı Türkiye gösteriyor.

Brüksel Zirvesi'nde ilettiğimiz teklifi bir kez daha hem Türk kamuoyuna hem de Avrupa kamuoyuna iletmek istiyorum. Bu teklifin esası insani boyutudur. Daha fazla insanın hayatını Ege Denizi'nde kaybetmemesi ve mümkün olduğu kadar illegal geçişlerin azaltılabilmesi ve mümkünse tümüyle ortadan kaldırılabilmesi için Türkiye üzerine düşen ahlaki sorumluluk çerçevesinde bir teklifte bulundu.

'Hiçbir zaman para pazarlığı yapmadık'

Üç milyar avro olarak deklare edilen daha sonra üç yıl için 6 milyar avroya çıkartılması planlanan bu konuları da zirvede ele alınacak maddi külfet paylaşımı konusunda da Türkiye'nin pozisyonu açıktır. Biz, hiçbir zaman para pazarlığı yapmadık. Hiçbir şekilde bu meseleyi maddi bir mesele olarak görmedik. Bu mesele insani bir meseledir.

Buradan bir kez daha muhalefete sesleniyorum. Vize muafiyeti için gerekli yasaları vatandaşlarımız istekleri için bir an önce çıkarmalıyız. Biz mülteci sorununu hiç bir zaman maddi olarak düşünmedik. Mültecileri insani bir sorun olarak değerlendiriyoruz. Hiçbir zaman da para pazarlığı yapmadık.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
70
24
8
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

"Kayserili pazarlığı yapıyoruz" lafını ben mi kullandım ?! 3 milyar 6 milyar laflarını ben mi kullandım? "Bak otobüslere bindirir yollarım haaa!" diyenler ki... Devamını Gör

Burak Can

'kayseri pazarlığı' dediği şey neydi peki? patlayacak bomba sayısının pazarlığı falan mı? allah belanızı versin artık. ülkenin içine ettiniz hep birlikte!

carnation

Tabi canım ne parası ilahii donald :))) oysa o parayı alıp Bodrum dan sonra şöyle Antalya'da İslam Merkezi vol.2 yaparız ne güzel olaar :D