Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Çatı Aday Bir 'Sisi' Denemesiydi'

Davutoğlu: 'Çatı Aday Bir 'Sisi' Denemesiydi'

Onedio Medya
19.05.2015 - 23:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar' diyen Başbakan Davutoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bir 'Sisi denemesi' olduğunu söyledi.

ATV ve A Haber ortak yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar' diyerek Mısır'da darbe yapan Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'ye gönderme yaptı. 

Davutoğlu'na göre, 10 Ağustos 2014'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu, bir 'Sisi denemesi'ydi.

'Çatı aday bir Sisi denemesidir. Bunu Ekmeleddin Bey’in şahsında söylemiyorum. Bir geçiş dönemi yaşatmaya çalışıyorlar, olmadığını görüyorlar ve koalisyon gibi şeyler söyleyip kırılgan bir Türkiye yaratmaya çalışıyorlar. Biz kırılgan bir siyasete neden olabilecek her teşebbüse karşı çıkarız.'

Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP ve MHP’nin teklifi ile 14 partinin ortak adayı olarak cumhurbaşkanlığı seçimine katılmıştı. İhsanoğlu 7 Haziran genel seçimi için de MHP'den milletvekili adayı.

Doğan Grubu ile Erdoğan arasındaki Mursi polemiğine ilişkin konuşan Davutoğlu:

'Düşünün bir yayın organı Cumhurbaşkanına hitaben, bana hitaben yazı yazıyor. Hitaben bir çerçevede kendilerince ayar verme çabası. Türkiye'de artık medyanın yönettiği bir siyaset yok. Medya haber versin, medya eleştirsin ama medya yönetmeye kalkmasın' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar ise şöyle:

  • 'Türkiye'de 12 yıldır koalisyon dönemi kapandı. Böyle bir manipülasyon var, darbemsi eylem içine girmek isteyenler olabilir'

  • '8 Haziranda seçim sonuçlarını gördüklerinde milleti sokağa dökmeye çalışacaklar.Halbuki seçimler AGİT gözetiminde yapılır'

  • 'Şimdiden birileri seçim sonuçlarıyla ilgili spekülasyon yapmaya çalışıyor. İspat etsinler istifa ederim'

  • '(Çözüm süreci) Silahsızlanma yönünde bir beyan olmaması halinde Ada‘ya gitmenin anlamı yok'

  • '(Paralel yapı) Kanser gibi vücudu felç yapan hale geliyor. TSK'ya nüfuz etmesine izin verilmez, ona engel olunur'

  • '(Paralel yapıyla mücadele) Şu anda mücadele nasıl yürüyorsa seçimden sonra aynı tempoyla, kararlılıkla sürdürülür'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0