Görüş Bildir
Haberler
Cüneyt Çakır Dünya Kupası'nı Anlattı

Cüneyt Çakır Dünya Kupası'nı Anlattı

Fatih UZUN
19.07.2014 - 17:26 Son Güncelleme: 19.07.2014 - 17:56

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda 3 maç yöneten Çakır, çok başarılı bir turnuva geçirdiklerini söyledi.

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda 3 maç yöneten Türk hakem Cüneyt Çakır, çok başarılı bir turnuva geçirdiklerini söyledi.

Cüneyt Çakır, yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile TRT Spor'da yayınlanan 'Gökhan Telkenar ile İşte Goool' programında soruları yanıtladı.

Yıllardır hedeflerine ulaşmak için çok çalıştıklarını anlatan Çakır, 'Çok başarılı bir turnuva geçirdiğimizi düşünüyorum. Dünyanın en iyi hakemlerinin bulunduğu turnuvada yarı finale kalma başarısını gösterdik. Halkımızı çok iyi bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum' diye konuştu.

İlk olarak Brezilya-Meksika maçında görev aldıklarını duyduklarında birbirlerine sarıldıklarını belirten Cüneyt Çakır, daha maç başlamadan kenetlendiklerini ve o maçı çok iyi yöneteceklerine inandıklarını kaydetti.

'Yarı final, bizim finalimizdi'

Yarı final maçını yöneteceklerini duyduklarında büyük mutluluk yaşadıklarını anlatan Cüneyt Çakır, şöyle konuştu:

'Bizim için artık son bir finaldi, yarı final. Bizim kendi adımıza finalimizdi. Biz o finalimizi attık. Gelecek maçlar, gelecek finaller için gelecek turnuvalar için bunu yapmak zorundaydık. Çok şükür ki bunu da en iyi şekilde bitirdik. Dediğim gibi yeni sezonda elimizden gelenin en iyisini yapıp üst düzey maçlarda görev almak istiyoruz.'

'Başbakanımız başarı dileklerini iletti'

Yarı final maçı öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine başarılar dilemesiyle ilgili Cüneyt Çakır, 'Sayın Başbakanımız her zaman sporun ve sporcunun yanında olan biridir. O da bize başarı dileklerini iletti, dualarını iletti. Çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten bizim için çok önemliydi. Onun desteğini hissetmek bir güç oldu. Ayrıca Spor Bakanımız da üçümüzü ayrı ayrı arayıp konuşarak başarı dileklerini iletti. Ben kendilerine tekrar çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in kendilerini hiç yalnız bırakmadığını dile getiren Çakır, tecrübeli teknik adamın her maç öncesinde mesaj attığını aktardı.

Cüneyt Çakır, 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılarak Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını, yarı final yönettiklerini, artık finalleri hedeflediklerini söyledi. Çakır, 2018 Dünya Kupası'na kadar 4 seneyi iyi geçirip, Rusya'ya da gitmek istediklerini dile getirdi.

'Köpük sistemi çok başarılı oldu'

2014 FIFA Dünya Kupası'nda kullanılan köpük sisteminin yeni sezonda Süper Lig'de de olacağının belirtilmesi üzerine Çakır, 'Köpük sistemi Dünya Kupası'nda çok başarılı oldu. Bu çizgiyi çektiğiniz zaman herkes nerede duracağını biliyor. Topun nerede duracağı belli. Oyuncu nizami bir şekilde atışı kullanabiliyor. Bunun ligimizde de çok faydalı olacağını düşünüyorum' ifadelerini kullandı. Cüneyt Çakır, gol çizgisi teknolojisinin de çok faydalı olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Çakır, kendisinin ve yardımcılarının isminin bir sokağa, caddeye verilmesinin konuşulduğunun hatırlatılması üzerine, karşılık beklemeden bu işi yaptıklarını belirterek, 'Tabii ki takdir edilirse bizi mutlu ve gururlu kılar' dedi.

Turnuvada aldıkları paralarla ilgili haberlerin yapılmasının sorulması üzerine Cüneyt Çakır, 'Biz hakemliğe aşığız. Futbolu çok seviyoruz. Sonuna kadar da böyle kalacak bu. O insanlar istedikleri kadar, istedikleri müddetçe o haberleri yapmaya devam etsinler. Bu herkesin sonuçta bakış açısıdır. Futbolu ne kadar sevdiğiyle alakalı bir durumdur. Bu yaşadığımız şeylerin para ile ölçülmesi imkansız. Onlar bunu anlamayacak hiçbir zaman' diye konuştu.

Duran ve Ongun'un görüşleri

Bahattin Duran ise Dünya Kupası'nda yönettikleri ilk maç olan Brezilya-Meksika maçıyla ilgili şunları söyledi:

'İlk olması açısından çok tatlı bir heyecan vardı. Özellikle sahaya çıktığımızda ısınırken, bir an durdum ben etrafıma baktım 'neredeyim, ne oluyor' onu kanıksadıktan sonra çok güzel bir duygu yaşadık. Duygusal olarak tabii ki maçtan iki gün önce Cüneyt hoca bizle o konuşmayı yaptı. O heyecanı zaten hepimiz yaşıyorduk. Onunla birlikte bir kat daha yaşadık. Ondan sonraki günde maçtan bir gün önce her iki takımı da incelediğimiz çok uzunca bir toplantı yaptık. Maça o şekilde hazırlandık.'

Bahattin Duran, birbirlerini eşlerinden fazla gördüklerini, artık bir aile gibi olduklarını anlattı.

CNNTürk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/spor/fut...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Kupası’nda yönettiği 3 maç ile Türk hakemliği adına büyük bir başarı elde eden Cüneyt Çakır, TRTSPOR’da yayınlanan Gökhan Telkenar ile İşte Goool programına konuştu.

'TERİM HER MAÇ ÖNCESİ MESAJ ATTI'

Maçlardan önce Fatih Terim'in kendisine mesaj attığını belirten Cüneyt Çakır, Fatih Hoca’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Ben her zaman hocanın çalıştırdığı takımlarda onun oyuncularını nasıl motive ettiğini duyuyorum. Hoca bir kere öncelikle her şeyden önce her maç öncesi bize attığı mesajlarla gerçekten bizi maça çok iyi hazırladı. Onun attığı mesajları ben arkadaşlarımla paylaştım. Her maç öncesi, 3 maç öncesinde de sağ olsun bizi hiç yalnız bırakmadı. Hep yanımızdaydı.' dedi.

'ÇOK BAŞARILI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM'

'Ben çok başarılı bir turnuva geçirdiğimizi düşünüyorum' diyen deneyimli hakem, 'Her kıtadan e iyi hakemlerin katıldığı, dünyanın en iyilerinin bulunduğu bir turnuvada, onların arasından sıyrılıp yarı finale kalma başarını gösterdik. O açıdan çok değerli oldu bizim açımızdan. Çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bunun için tabi çok çalıştık biz. Yıllardır bu hedefe ulaşmak için elimizden gelenin en iyisini gösterdik. Bunun zamanı geldiğinde orada da bütün birikimlerimizi, aldığımız eğitimleri, çalışmalarımızın karşılığını orada somut bir şekilde aldığımızı düşünüyorum. Halkımızı çok iyi bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

Sondakika

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0