Görüş Bildir
Haberler
CONVERGENCE: A League of Legends Story İncelemesi: Evren Genişliyor

CONVERGENCE: A League of Legends Story İncelemesi: Evren Genişliyor

Riot Games'in League of Legends evreninde geçen farklı türden oyunlar yayınladığı kolu Riot Forge tarafından yayınlanan ve geliştiriciliğini Double Stallion'ın üstlendiği CONVERGENCE: A League of Legends Story'e gelin hep birlikte bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Riot Games 2009 yılında piyasaya sürdüğü League of Legends ile yakaladığı muazzam başarıyı bu ilgi çekici evreni daha da genişleterek ve farklı oyuncu türlerine de erişerek geliştirmeye kararlı.

Riot Games 2009 yılında piyasaya sürdüğü League of Legends ile yakaladığı muazzam başarıyı bu ilgi çekici evreni daha da genişleterek ve farklı oyuncu türlerine de erişerek geliştirmeye kararlı.

League of Legends'ın başarısı zaten malumunuz. MOBA türündeki oyun akıl almaz bir başarı elde etmiş durumda ve arkasında beslendiği ve her geçen gün daha da genişleyen bir evren var. Riot Games de Riot Forge isimli oluşumla bu evrende geçecek ve daha ziyade tek oyunculu oyunlar üzerine eğilecek bir yapı kurduğunu duyurmuştu. Bu günde dek Hextech Mayhem, Ruined King ve The Mageseeker gibi yapımlarla karşımıza çıkan Riot Forge son olarak CONVERGENCE: A League of Legends Story ile karşımızda.

Peki ne bu CONVERGENCE: A League of Legends Story?

Peki ne bu CONVERGENCE: A League of Legends Story?

2D platform türünde olan yapımımız bizleri League of Legends'ın en sevilen karakterlerinden biri olan Ekko'nun ayakkabılarının içine koyup hem karmaşa hem de enteresan bir hayatın akıp gittiği yeraltı şehri Zaun'un sokaklarına bırakıyor. League of Legends hayranları ve Netflix'te yayınlanıp ödüle doymayan Arcane'i izleyenlerin yakından tanıdığı Ekko'yu kontrol ettiğimiz oyunda bir yandan Zaun sokaklarını arşınlayıp asayişi berkemal etmeye çalıştığımız oyunda bir yandan da boyumuzdan büyük işlerin tam ortasında buluyoruz kendimiz. Bu noktada en büyük yardımcılarımız ise elbette zamanı manipüle etme yeteneğimiz, kendi yaptığımız zıpçıktı icatlarımız, dostlarımız ve sürpriz bozmamak için lafını etmeyeceğimiz bazı işbirlikçilerimiz.

Gelelim oynanışa.

Gelelim oynanışa.

Oyun yukarıda da bahsi geçtiği üzere 2D bir platformer. Metroidvania türüne de göz kırpan yapımda zaman içerisinde yaptığımız geliştirmeler ve topladığımız farklı nesneler ile hem güçleniyor hem de daha önce yanından kös kös geçip gitmek zorunda olduğumuz alanlara erişerek yepyeni şeyler keşfediyoruz. Tüm bu geliştirmelerden Ekko'nun yetenekleri de nasibini alıyor elbette. Hem toplayabileceğiniz hem de satın alabileceğiniz farklı geliştirmeler ve cihazlar Ekko'nun yeteneklerinin temelini oluşturuyor. Bu yetenekleri yetenek ağacı üzerinden oyun tarzınıza en çok uyacak biçimde açmanız mümkün. Bu noktada geliştiriciler kararı ve hangi yeteneklerin geliştirileceğini oyuncuya bırakmışlar. Dövüşlerden bahsetmek gerekirse türle pek alakası olmayan bir oyuncu olarak başlangıçta zorlandığımı belirtmem gerek. Ekko özellikle zamanı geri sarma yeteneği sayesinde pek çok beladan sıyrılabilse de kalabalık düşman gruplarında ortalığın bir anda karışması zaman zaman insanın elini kolunu birbirine dolaştırıyor. Ancak endişeye mahal yok, türe aşina oyuncular eminim ki kolaylıkla durumun üstesinden gelebileceklerdir zira az önce bahsettiğim gibi pek arası olmayan bir oyuncu olarak ilk saatimin sonunda durumu gayet iyi idare edebilecek seviyeye geldim. Bir de ilerledikçe kazandığımız yetenekler elbette durumu daha da kolaylaştırıyor. Tüm bunların yanında oyuna başlarken oyun size zorluk ayarlamak için pek çok seçenek veriyor. Dövüş zorluğundan Ekko'nun zamanı geri sarma yeteneğinin sınırının ne olacağına kadar farklı detaylar tamamen oyuncu tarafından ayarlanabiliyor. Tüm bunları oyuna başladıktan sonra değiştirebileceğinizi belirtmekte de fayda var.

Ekko'nun yeteneklerine biraz daha değinmemiz gerekirse karakterimiz esasen League of Legends'ta karşılaştığımız temel yeteneklerini kullanıyor. Kısacası burada herhangi bir sürpriz yok ancak bunlar tamamen bambaşka bir türdeki bir oyun için harika biçimde modifiye edilmiş ve yedirilmiş diyebiliriz. Ek olarak bir de yetenek ağacı sayesinde sonradan kazandıklarımızı sayarsak Ekko özellikle ilerleyen bölümlerde tam bir dövüş makinasına dönüşüyor. Tabi bu noktada sizin hangi yeteneklerinize ağırlık vermek istediğiniz veya çalışma tezgahlarını ne sıklıkta ziyaret edip yeni icatlar edindiğiniz de işi etkiliyor.

E düşmanlara değinmeden oynanışı özetlemek olmaz. Kulağımızı tersten gösterip önce boss dövüşlerine değinmek gerekirse bu büyük düşmanların her birinin incelikle tasarlandığını söylemek gerek. Boss dövüşlerine bayılan oyunculardansanız bu dövüşlerin sayısının da sizi tatmin edeceğini söyleyebiliriz. Her biri farklı yetenekler kullanan bosslar kimi zaman ciddi manada zorlayıcı olabiliyorlar. Sürpriz kaçırmamak için bunlara pek fazla değinmeden standart düşmanlara geçelim. Zaun sokaklarında karşımıza çıkan düşmanlar kendi içlerinde fazla çeşitlilik göstermiyorlar.

Peki Zaun bize neler vadediyor? Atmosfer nasıl?

Peki Zaun bize neler vadediyor? Atmosfer nasıl?

Oyun oluşturduğu sanat dili ile harika bir iş çıkartmış. Zaun'un sokakları ve farklı bölgeleri ince bir biçimde tasarlanmış. Tabi oyun alanının tasarımı oynanışa da doğrudan etki ediyor. Ekko kazandığı yetenekler ve icatları sayesinde Zaun'da deyim yerindeyse bir fare gibi her deliğe girebiliyor ancak Metroidvania türüne uygun olacak biçimde bunların tümünü oyunun direkt olarak başında yapamıyor haliyle. Örneğin oyunun erken safhalarında aldığımız özel botlarımız ile daha önce yanından geçip gitmek zorunda kaldığımız plakalara tutunarak bunların üzerinde, duvarda koşabiliyor veya kancamız sayesinde halatlara tutunarak kayıp gidebiliyoruz. Bunlar oyunun haritasında kimi zaman kat etmek zorunda kalacağımız mesafeleri de kısaltıyor. Oyunun haritası demişken bahsetmeden geçmeyelim. Zaun katmanlı bir şehir ve oyun size bunu her adımda hissettiriyor. Oyunun haritasının oldukça geniş olduğunu ve Zaun'un farklı bölgeleri arasında gezinirken şehre hayran kalacağınızı da belirtmek gerek.

Sonuç olarak...

Sonuç olarak...

CONVERGENCE: A Leauge of Legends Story evrenin en zıpçıktı karakterlerinden birini gayet başarılı bir biçimde işliyor. Ekko yetenekleri açısından oynaması son derece keyifli bir karakter olarak karşımıza çıkıyor ve 2D platformer bir oyuna bunlar son derece akıcı bir biçimde yedirilmiş durumda. Dövüşler zevkli ve türe aşina olmayan oyuncuları dahi kendine bağlayabilecek seviyede. Bahsetmeden geçmek olmaz, oyunumuz tamamen Türkçe. Üstelik seslendirmeler de oldukça başarılı. Oyunu PC'de deneyimledim ve oyun sürem boyunca bir bug, hata veya performans sorunu ile karşılaşmadım. İster veteran bir League of Legends oyuncusu olun, ister bu evrene girmek isteyen bir çaylak, CONVERGENCE: A Leauge of Legends Story beklentilerinizi karşılayacaktır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın