Görüş Bildir
Haberler
CNN Muhabiri Ivan Watson Türkiye'yi Terk Etti

CNN Muhabiri Ivan Watson Türkiye'yi Terk Etti

adem kara
09.06.2014 - 14:15 Son Güncelleme: 09.06.2014 - 17:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Taksim’de Gezi eylemlerinin 1. yıldönümünde canlı yayında olduğu sırada gözaltına alınan CNN muhabiri Ivan Watson İstanbul’u terk etti. CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson 12 yıldır yaşadığı İstanbul’dan ayrıldı.

Watson, CNN International’da yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’la daha önce görüştüğünü, röportajlar yaptığını ifade ederek, Erdoğan’ın Meclis’te yaptığı konuşmada kendisine ‘ajan’, ‘dalkavuk’ demesini anlamadığını ve çok üzüldüğünü belirtti.

Türkiye’de kaldığı süre içerisinde çok iyi günler geçirdiğini söyleyen Watson, şimdi çok tehlikeli bir ülke haline geldiğini ve Türkiye’den ayrıldığı için de üzgün olduğunu ifade etti.

Ivan Watson, Gezi protestolarının 1. yıldönümünde Taksim Medyanı’nda canlı yayında olduğu sırada gözaltına alınmış, basın kartını göstermesine rağmen geçerli olmadığı söylenerek pasaport ve kimliği istenmiş ve ardından serbest bırakılmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CNN International’ın İstanbul muhabiri Ivan Watson ile ilgili şöyle konuşmuştu:

“CNN’in dalkavuğu orada bir şeyler yapmaya çalışıyor. CNN International, geçen yıl 8 saat aralıksız yayın yaptı, ülkemi farklı göstermek için. Şimdi de suçüstü yakalandı. Bunların basın özgürlüğü falan derdi yok. Adeta ajanlık için buradalar”

Türkiye’den ayrılan Ivan Watson kariyerine Hong Kong’ta devam edecek.

 (Medya Tava)

Kaynak: http://www.dipnot.tv/cnn-muhabiri-iwa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0