Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de 3 Günde 3 Çocuk Ölümü

Cizre'de 3 Günde 3 Çocuk Ölümü

Ulaş
17.01.2016 - 17:59

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre İlçesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar devam ederken, Kale Mahallesi'nde çatışmalar sırasında Şeyh Seyda Camisi bahçesinde yaralanan 3 çocuktan 1'i yaşamını yitirdi, 2 çocuğun tedavisi sürüyor. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, olaya havan mermisi ya da bombanın neden olduğunu ileri sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'ın Silopi İlçesi ile birlikte 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri hendek kazan ve barikat kuran PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor. İlçede operasyonların yoğunlaştığı Cudi ve Sur mahallelerinde bugün güvenlik güçleriyle teröristler arasında şiddetli çatışmalar olurken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

1 çocuk öldü, 2 çocuk yaralı

1 çocuk öldü, 2 çocuk yaralı

Cudi ve Sur mahallerinde çatışmalar devam ederken saat 14.30 sıralarında, bu bölgeye yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta olan ve hendeklerin bulunmadığı Kale Mahallesi'ndeki Şeyh Seyda Camisi bahçesi isabet aldı. Bu sırada cami bahçesinde oynayan 3 çocuk şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 çocuk ölürken, 2 çocuğun tedavisi sürüyor.

İlçeden kaçışlar sürüyor

İlçeden kaçışlar sürüyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmaların yoğunlaştığı Cudi ve Nur mahalleleri başta olmak üzere halkın ilçeden kaçışı da sürüyor. 

Beyaz bezleri bayrak gibi açıp, yanlarına alabildikleri eşyalarla evlerinden çıkan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin korumasında bulabildikleri araçlarla ilçeyi terk ediyor.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurullah Coşkun

sokağa çıkma yasağı diye başlayan haberde o çocuklar neden sokadaymış diye sormazlar mı adama? Haber aynen şöyle başlıyor "Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı uygu... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Çatışma ortamında hadi şehri terketmiyorsun tamam da,çocukları ne diye korumayip dışarı salarsın.yazıkk

Hilal Göktaş

benim tarafsız yolladığım haber yayınlanmazken, sanki asker öldürmüşcesine yazılan bu haberin yayınlanması. sanırım fazla söze gerek yok terörist onedio edit... Devamını Gör

arsima

Terörist artık sadece doğuda polisle askerle çatışmıyor ki. Malum, sevicileri de aydın! kimliği altında her yerdeler.