Görüş Bildir
Haberler
Cinsel Konularda Çekingenliğinizi Aşmak İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

etiket Cinsel Konularda Çekingenliğinizi Aşmak İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Lisa Campton
13.09.2023 - 23:46

Cinsellikte çekingenlik hissi birçok insanın karşılaştığı bir durum. Herkesin psikolojisi farklı şekilde ilerler. Ancak bunun da çözümleri var. İşte cinsellikte çekingenliği aşmanıza yardımcı olabilecek bazı yöntemler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İşe kendinizi kabul ederek başlayın.

Herkesin cinsel tercihleri ve arzuları farklı olabilir. Kendinizi olduğunuz gibi kabul ederek cinsel kimliğinizi ve tercihlerinizi onurlandırın. Kendinizi suçlu veya eksik hissetmek yerine kendi benliğinizle barışık olun. Ne olursa olsun siz busunuz ve utanacak bir şey yapmıyorsunuz. Bunu asla unutmayın.

2. Kendinizi keşfetmeye çalışın.

Kendinizi ve cinsel isteklerinizi keşfetmek için zaman ayırın. Kendinizi tanımak, ne istediğinizi ve ne istemediğinizi anlamanıza yardımcı olur. Kendinize karşı dürüst olun ve arzularınızı görün. Bu durum çekingenliğinizi yenmeniz için size dayanak olacak.

3. Merak ettiğiniz konularda araştırma yapıp bilgi edinin.

Cinsellik hakkında daha fazla bilgi edinmek, kendinize olan güveninizi artırabilir. Cinsellikle ilgili kitaplar okuyun, güvenilir kaynaklardan bilgi edinin veya uzmanlardan destek alın. Bu şekilde, cinsellikle ilgili yanlış inançları ortadan kaldırabilir ve daha rahat bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.

4. Utandığınız konular hakkında bir liste hazırlayın.

Çekingen olduğunuzu biliyorsunuz ancak en çok hangi konularda çekingen olduğunuzu tam olarak bilmiyor olabilirsiniz. Tam da bu yüzden çekindiğiniz konuları içeren bir liste yapın. Bu sayede konuların üzerine eğilerek daha iyi sonuçlar almanız mümkün olacaktır.

5. İletişim becerilerinizi geliştirmeye çalışın.

Cinsellik konusunda açık ve dürüst iletişim, çekingenlik hissinin üstesinden gelmede önemli bir faktör. Partnerinizle duygularınızı ve tercihlerinizi rahatlıkla paylaşabilmek için iletişim becerilerinizi geliştirmeye çalışın. Konuşmanız gereken konular hakkında önceden düşünmek ve açık olmak önem teşkil eder. Böylece her iki taraf da rahatlamış olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rahat bir ortam yaratın.

Cinsellikle ilgili rahat bir ortam yaratmak, çekingenlik hissinin azalmasına yardımcı olacaktır. Rahat hissettiğiniz bir yerde, uygun zamanlarda ve partnerinizle güven duygusuyla bir araya gelin. Ortamı romantik veya rahatlatıcı detaylarla süsleyebilir, ışıklandırmayı ayarlayabilir veya müzik seçimi yapabilirsiniz.

7. Mastürbasyon yapmaya çalışın.

Kendi cinsel zevklerinizi keşfetmek için mastürbasyon yapmak, çekingenlik hissinin üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Kendi vücudunuzla ve cinsel tepkilerinizle daha fazla bağlantı kurmak size güven sağlayabilir ve partnerinizle olan cinsel deneyimlerde daha rahat hissetmenizi sağlar.

8. Bol bol pratik yapın.

Kegel egzersizleri kadınların en iyi arkadaşıdır. Bu basit egzersiz sayesinde orgazmlarınızın şiddeti yoğunlaşırken, sayıları da artabilir. Çekingenliğiniz de rafa kalkmış olur.

9. Cinsellik hakkında konuşun.

Cinsellikte her iki tarafın da kendi özelliklerini partneriyle paylaşmada cömert olması oldukça önemli. Deneme yanılma yöntemi kadar cinsellikle ilgili konuşabilir olmak da çift için keyifli cinselliğe ulaşmada yol gösterici olacaktır. Siz de böylelikle rahatlamış ve çekingenliğinizi ortadan kaldırmış olacaksınız.

10. Yavaş adımlarla ilerleyip akışına bırakın.

Çekingenlik hissi aşamalı bir süreç olabilir. Kendinizi zorlamadan yavaş adımlarla ilerlemek önemli. Kendinize ve partnerinize zaman tanımak, sınırlarınızı ve rahatlık düzeyinizi gözetmek işe yarayabilir. İlerlemeyi kendi kontrolünüzde tutun ve kendinizi rahat hissettiğiniz hızda ilerlemeye odaklanın. Akışına bıraktığınızda her şey rayına oturacak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
6
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın