Görüş Bildir
Haberler
Çin'in Twitter'ı Olarak Bilinen Weibo Büyüyor

Çin'in Twitter'ı Olarak Bilinen Weibo Büyüyor

Onedio Medya
25.02.2014 - 16:12 Son Güncelleme: 25.02.2014 - 16:34

Çin'in Twitter'ı Olarak Bilinen Weibo Büyüyor

Çin’de kullanılan Twitter benzeri Weibo adlı programın sahibi Sina Corp adlı şirket, dördüncü çeyrekte reklam gelirlerindeki sıçramayla büyük bir büyüme kaydetti.

Firmanın, Ekim’den Kasım ayına kadar olan dönemde net kârı 44 milyon 500 bin dolar oldu. Geçen yıla oranla 2 milyon 400 bin dolar artış görüldü.

Rakamlar, Sina’nın, Weibo’yu ABD listelerine sokma ve firmanın Weibo hisselerini satarak yaklaşık 500 milyon dolar kazanç elde etmeyi planladığı haberlerinin dolaştığı bir dönemde açıklandı.

Weibo, 500 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı olduğunu iddia ediyor.

Çin, dünyanın en büyük internet pazarı konumunda ve sosyal paylaşım siteleri, kullanıcılar arasında giderek daha çok ilgi görüyor.

Bu ilgiden faydalanmak isteyen şirketler de ürünlerinin reklamını yapmak ve yeni müşteriler kazanmak için bu sosyal ağları kullanıyor ve Sina gibi firmaların büyümesine katkı sağlıyor.

Sina’nın paylaştığı son rakamlara göre şirketin Weibo’ya aldığı reklam gelirleri dördüncü çeyrekte 56 milyon dolar arttı. Bir yıl öncesine kıyasla bu rakam yüzde 163 oranında artmış oldu.

Sina’nın üst düzey yöneticisi Charles Chao, “Weibo’nun dördüncü çeyrekteki reklamcılık ve katma değer hizmetlerinde gösterdiği sağlam performansı, 2013 yılını başarıyla sonlandırmamızı ve büyümemizi sağladı” dedi.

Geçen ay yayımlanan bir rapor ise Weibo’nun kullanıcı sayısının 2013 yılında düştüğüne işaret ediyor.

Çin’in İnternet Ağları Bilgi Merkezi’nden yayımlanan yıllık raporda, yaklaşık 28 milyon kullanıcının geçen yıl Weibo hesaplarını kapattığını belirtiyor.

Weibo’nun yükselişi kullanıcılara da kendilerini ifade etmeleri için yeni fırsatlar tanıdı. Fakat diğer yandan da internet ortamındaki muhalif sesleri susturmaya odaklanan yetkililerin de dikkatini çekiyor.

Çin hükümeti, mikroblog sitesi yazarları ve onlarca sosyal paylaşım sitesi kullanıcısının tutuklanabilmesi için bir yasa çıkardı.

İnternet kullanıcılarının da akıllı telefonların mesajlaşma uygulamalarına yöneldiğine inanılıyor.

Sina şirketinin yöneticisi Chao bu yıl, ‘Weibo’nun kullanıcı tabanını büyütmeye odaklanacaklarını’ söyledi.

BBC

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/ekonomi/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın