Görüş Bildir
Haberler
4 Eski Bakanın Fezlekesiyle İlgili CHP'den Hamle

4 Eski Bakanın Fezlekesiyle İlgili CHP'den Hamle

Ulaş
05.03.2014 - 16:13 Son Güncelleme: 05.03.2014 - 23:47

CHP, Fezlekeler İçin Başvuru Yaptı

CHP, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açılması için TBMM Başkanlığına başvurdu.

CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce imzalı TBMM Başkanlığına sunulan dilekçede şöyle denildi:

'4 bakana ilişkin yolsuzluk fezlekeleri 28 Şubat tarihinde TBMM Başkanlığına ulaştığı tarafınızca bugün açıklanmıştır.

Anayasa ve İçtüzük'te TBMM'ye ulaşan fezlekelerin Genel Kurul'da okunduktan sonra incelemeye açılmasına yönelik bir hüküm bulunmamaktadır. Fezlekelerin ilk birleşimde TBMM Genel Kurulunun bilgisine sunulması inceleme için milletvekillerinin haberdar edilmesine yöneliktir. Bu nedenle Genel Kurul'da okunması beklenmeksizin fezlekelerin incelemeye açılmasının önünde bir engel bulunmamaktadır.

4 bakana ilişkin yolsuzluk fezlekelerinin milletvekillerinin incelemesine açılmasını arz ve talep ederiz.'

CHP FEZLEKELERİ GÖRDÜKTEN SONRA SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULMASI İÇİN ÖNERGE VERECEK

CHP, fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açılmasının ardından 4 eski bakan hakkında soruşturma önergesi verecek.

55 MİLLETVEKİLİNİN İMZASI YETERLİ 

Meclis İçtüzüğüne göre, görevde bulunan veya görevinden ayrılmış olan Başbakan ve bakanlar hakkında Meclis soruşturması açılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az onda birinin vereceği bir önerge ile istenebiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilen Meclis soruşturması önergesi gelen kâğıtlar listesine alınıyor ve Genel Kurul'da okunuyor. Okunan önergenin bir örneği, Başkanlıkça hakkında soruşturma açılması istenen Başbakan veya bakana gönderiliyor.

Meclis soruşturması açılıp açılmaması hakkında yapılacak görüşmelerin günü, önergenin verilişinden itibaren bir ay içinde görüşülüp karara bağlanacak şekilde, bir özel gündem halinde Danışma Kurulu'nun teklifi üzerine Genel Kurulca tespit ediliyor. Bu görüşme günü de ayrıca hakkında soruşturma açılması istenen Başbakan veya bakana bildiriliyor.

Yurt

Kaynak: http://www.yurtgazetesi.com.tr/politi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0