Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Kanun Teklifi: Kamuda Çift Maaş ve 'Huzur Hakkı'na Son Verilsin

CHP'den Kanun Teklifi: Kamuda Çift Maaş ve 'Huzur Hakkı'na Son Verilsin

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, kamuda çalışanların ikinci bir görev veya yönetim, denetim, kurul, organ üyeliği gibi görevlere getirilmesi halinde 'huzur hakkı' veya başka ödemeler almasının engellenmesi için TBMM’ye kanun teklifi sundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ANKA'nın haberine göre CHP İzmir Milletvekili Bakan, “Kariyer ve iş bulma konusundaki umutsuzluğun yanı sıra Türkiye’de ifade özgürlüğünün olmadığının düşünülmesi, beyin göçü nedeniyle yaşadığımız entelektüel çölleşmenin temel nedeni olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Bakan; halkın yoksulluğuna, ekonomi yönetiminin yoksunluğu ve iktidarın tercihlerinin neden olduğunu belirttiği teklif gerekçesinde, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Devlet yönetiminde önemli görevler üstlenen kişilerin, farklı kurumların yönetim kurulu üyeliklerinden de ayrıca maaş almaları sadece ekonomik olarak değil ahlaki olarak da yozlaşmaya neden olduğu gibi devlet yönetiminde de zaafa neden oluyor. Örneğin; Ulaştırma Bakan Yardımcısı aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı. Hem denetleme yetkisi var hem de denetlediği şirketin yönetiminde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Sözcüsü, TÜRKSAT’ın Yönetim Kurulu’nda yer alıyor. Birden fazla maaş alan siyasetçiler ve bürokratlar her gün basının ve sosyal medyanın ana gündemini oluşturuyor.

Bugün Cumhur İttifakı içinde yer alan siyasetçi ve bürokratların oluşturduğu dar bir kadronun ana görevlerinin yanında birden fazla kritik devlet kurumunda görev alması, bir yandan gelir adaletsizliğini derinleştirirken diğer yandan liyakat yerine sadakat, emeğin yerine partizanlığın galip gelmesi toplumun adalet duygusunu zedeliyor. Bu aynı zamanda iktidarın, çevresinde yer edinenlere pay, parsel, ihale, görev dağıtması birtakım ekipleşmeleri de doğuruyor.”

"Cumhurbaşkanı'nın atadıkları da tek maaş alsın"

"Cumhurbaşkanı'nın atadıkları da tek maaş alsın"

Kanun teklifiyle; sosyal güvenlik kurumlarından emekli aylığı alanlardan kamuda çalışmaya başlayanların emekli aylığının kesilmesine ilişkin hükmün istisnası olarak düzenlenmiş bazı görevler ve görevlilerle ilgili de değişiklik öngörülüyor. 

Buna göre; Cumhurbaşkanı tarafından atanan veya görevlendirilenler, özel kanunlarında veya Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde emeklilik veya yaşlılık aylığı kesilmeksizin çalıştırılanlar veya görev yapanlar da birden fazla ödeme almayacak. 

Bu kişilerin aylığının kesilmemesine ilişkin istisnai düzenlemeler kaldırılarak bu kişilerin de tek maaş almalarının sağlanması öngörülüyor.

Çift maaş haberleriyle gündeme gelen isimlerden bazıları 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
29
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caps

AKP ve MHP oyları ile reddedildi haberini bekliyoruz o zaman.

Resho

O 2. 3. görevlerin çoğu yönetim kurulu üyeliği vs. tek yaptıkları ayda 1 toplantı yapıp 3-5 karar vermek. Hani öyle afili isimlere aldanmayın tamamen para ye... Devamını Gör

Aykızı

Ya hala anlaşılmadı heralde. Kanun falan yok. Biz fakirler uymazsak diye kanun var. Oturalım oturduğumuz yerde