Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu Sordu: IŞİD Bu Silahları Nereden Buluyor?

Çavuşoğlu Sordu: IŞİD Bu Silahları Nereden Buluyor?

Onedio Medya
24.08.2016 - 13:18 Son Güncelleme: 24.08.2016 - 13:33

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cerablus'taki operasyon ile amaçlarının IŞİD'i kuzeyden aşağı doğru süpürmek olduğunu ifade etti. IŞİD'in Türkiye'ye yönelik saldırılarını artırdığını da söyleyen Çavuşoğlu, 'DAEŞ bu silahları nereden buluyor? Kim veriyor? Onu da sorgulamak lazım' dedi. 

Çavuşoğlu, 'Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir' diyen PYD Eş Başkanı'nı da eleştirerek 'Salih Müslim ya da PYD neden rahatsız oldu? Onlar DAEŞ'le mücadele ettiğini iddia etmiyor muydu?' dedi ve ekledi: 'Bizim amacımız bataklıktaki sivrisinekler değil, bataklığı kurutmaktır ve Türkiye'ye karşı oluşan tehditleri ortadan kaldırmaktır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı ve Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand ortak basın toplantısı düzenledi.

Cerablus bölgesindeki IŞİD'e yönelik 'Fırat Kalkanı' operasyonuna ilişkin de açıklama yapan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

'Son zamanlarda DAEŞ Türkiye'ye yönelik saldırılarını artırdı. En son Gaziantep'teki terör saldırısında 51 vatandaşımızı kaybettik. Orada kullanılan canlı bomba da bir çocuk. Bu terör örgütlerinin hiçbir ilkesi yok. Suriye'nin öbür tarafından DAEŞ'in gönderdiği roketler, birçok atışlar da Türkiye'yi hedef alıyor. Bu arada DAEŞ bu silahları nereden buluyor? Kim veriyor DAEŞ'e? Hadi ilk başta gittikleri yerlerdeki güçlerden elde ettiler. DAEŞ'in silahı azalmıyor, kim veriyor? Baktığınız zaman bu silahları kimin ürettiğine, nereden geliyor bu silahlar onu da sorgulamak lazım.

Bizim amacımız DAEŞ terör örgütünü kuzeyden aşağı doğru süpürmektir. Biz başından beri bunu ABD ile planladık. ABD, HIMARS'ları getirecekti ama maalesef henüz gelmedi. Şu andaki operasyonda bir taraftan bizim tanklarımız aynı şekilde diğer elimizdeki tüm imkanlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Ilımlı muhalefet de buraya girdi. Tanklarımız da bu geçişleri garanti altına almak için şu anda gerekeni yapıyor. Yani TSK'nın faaliyetleri planlandığı gibi şu anda aksamadan devam ediyor. Hava desteği ile ilgili de koalisyon ile birlikte çalışıyoruz.

'Salih Müslim ya da PYD neden rahatsız oldu?'

'Salih Müslim ya da PYD neden rahatsız oldu?'

Ankara'daki son iki saldırının sorumluları Suriye'deki PYD kamplarından geldi. Bu operasyonun amacı DAEŞ. Salih Müslim ya da PYD neden rahatsız oldu? Onlar DAEŞ'le mücadele ettiğini iddia etmiyor muydu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendilerine teşekkür ediyoruz, müttefiklerimize anlattıklarımızı itiraf ediyor: Benim ajandam var burada kanton oluşturmak istiyorum. Amacı DAEŞ'le mücadele olsa bu operasyona destek verir.

'YPG unsurları Fırat'ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız'

'YPG unsurları Fırat'ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız'

Demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları da Fırat'ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız. 

Bataklıktan bahsediyor. Sen burada Türkiye'nin ne yapacağını değil, sana ne olacağını düşüneceksin. Önce bunun hesabını yap. Sen de bir terör örgütüsün. Esasen bizim amacımız bataklıktaki sivrisinekler değil, bataklığı kurutmaktır ve Türkiye'ye karşı oluşan tehditleri ortadan kaldırmaktır. Senin ajandan buysa sen de korkabilirsin ama senin ajandan farklıysa terörizmi, silahı bırakacaksan Suriye'nin bütünlüğünü savunuyorsan bu operasyondan hiç rahatsız olmamalısın. Dolayısıyla bu tür faaliyetlerimiz terör örgütlerinin hepsine karşı devam edecek.'

Fırat Kalkanı ne anlama geliyor?

Fırat Kalkanı ne anlama geliyor?

Görsel: Al Jazeera

Operasyonun adıının ne anlama geldiğine ilişkin sorulara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daha önce yaptığı bir açıklama cevap veriyor olabilir.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin 'kırmızı çizgimiz' dediği Fırat'ın batısında PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarla ilgili şunları söylemişti: 

'Fırat’ın doğusunda YPG’liler lojistik destek vermek istiyorsa o ayrı ama özellikle operasyonlar bittikten sonra batısında bir tane bile YPG’li istemeyiz. ABD de bu konuda garanti verdi. Çünkü YPG/PYD gittiği yerlerde etnik temizlik yapıyor.'

Ajanslar

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
16
9
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bahadır A

e o sorunun cevabını verenleri içeri attınız zamanında?

negerekvar

en güzel yorum, helal olsun!

Pasif Kullanıcı

insani yardım değil miydi onlar??

Alkolik İmam

"Türk milletinin aklıyla nasıl alay edilir" konusuna güzel bir örnek görüyorsunuz.