Görüş Bildir
Haberler
Cameron'u Telefonda İşlettiler

Cameron'u Telefonda İşlettiler

Batuhan
26.01.2015 - 14:03

İngiltere Başbakanı Cameron, kendisini dijital iletişim ve istihbarat kurumunun direktörü olarak tanıtan bir kişi tarafından telefonda işletildi. Olayın anlaşılmasının ardından Başbakanlık güvenlik tedbirlerinin gözden geçirildiğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron'a Pazar günü resmi telefonundan ulaşan bir kişi kendisini hükümete bağlı dijital iletişim ve istihbarat kurumunun (GCHQ) direktörü Robert Hannigan olarak tanıttı.

Başbakanlık'tan verilen bilgiye göre Cameron, görüşme sırasında karşısındaki kişinin Hannigan olmadığını anlayınca telefonu kapattı.

Görüşmenin içeriğini açıklamayan Başbakanlık, gelen aramanın kısa sürdüğü ve hassas herhangi bir bilginin paylaşılmadığının bildirdi.

Açıklamada, 'Hem GCHQ hem de Başbakanlık güvenliği ciddiye alıyor ve bu telefon işletmelerini takiben hükümetin bu olaydan ders çıkardığından emin olmak için, güvenlik yöntemleri gözden geçiriliyor' dendi.

İngiltere'de yayın yapan The Guardian gazetesinin haberine göre, aynı gün GCHQ'yu arayan bir kişi kurumun direktörü Hannigan'ın cep telefonu numarasını öğrenmeyi başardı. Hannigan'ın açığa çıkan cep telefonu hattının kişisel olduğu, resmi görüşmelerini yaptığı hat olmadığı açıklandı.

İngiltere Başbakanlığı daha önce de telefon işletmelerinin kurbanı olmuştu. 1998 yılında radyo sunucusu Steve Pen, dönemin Muhafazakâr Parti lideri William Hague olduğunu iddia ederek, dönemin başbakanı Tony Blair'le görüşmeyi başarmıştı. Bunun üzerine Başbakanlık telefon santrali 'Tony ile görüşmek istiyorum' diyen binlerce kişinin telefon şakasına maruz kalmıştı.

Kaynak: AA, The Guardian

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/cam...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0