Görüş Bildir
Haberler
Çalışanların Dikkatine: Yargıtay İşyerinde Dedikodu Yapmayı Haklı Fesih Saydı

Çalışanların Dikkatine: Yargıtay İşyerinde Dedikodu Yapmayı Haklı Fesih Saydı

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, müdürü hakkında 'bir kadınla gönül ilişkisi yaşadığı'na yönelik dedikodu çıkaran işçinin, iş sözleşmesinin haklı nedenle feshedildiğine hükmetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da bir fabrikada çalışan işçi, amiri konumundaki işletme müdürünün aynı iş yerinde çalışan bir kadınla gönül ilişkisi yaşadığına yönelik söylemlerde bulundu. Olayın duyulmasından sonra işçi, işletme müdürüne 'Şimdi herkesin dilindesin' şeklinde mesaj attı.  Yaşananların ardından fabrika yönetimi, işçiyi işten çıkarttı.

İş akdinin haksız nedenle feshedildiğini öne süren işçi, işe iade istemiyle dava açtı. İstanbul Anadolu 13. İş Mahkemesi ise davayı reddetti.

Mahkeme, davacının amiri hakkında dedikodu çıkararak amirine sataştığı, davranışın ahlak ve iyi niyet kuralları ile bağdaşmadığı sonucuna ulaşarak iş akdinin haklı nedenle feshedildiğine hükmetti.

Bölge adliye mahkemesi kararı onadı

Bölge adliye mahkemesi kararı onadı

İşçinin, istinaf kanun yoluna başvurmasının ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını hukuka uygun buldu.

Daire, 4857 sayılı İş Kanunun 25/2-d maddesindeki hükümle işçinin, işverene, onun ailesinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması halinde işverene iş sözleşmesini haklı nedenle sonlandırma imkanı tanıdığına işaret etti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Hukuk Dairesinin kararında, davacının amiri konumundaki başka işçi hakkında dedikodu yaptığı, eylemin sataşma niteliğinde olduğu, iş sözleşmesinin haklı nedenle sona erdirildiği belirtildi.

Yargıtay da işyerini haklı buldu

Yargıtay da işyerini haklı buldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ise işçinin eyleminin sataşma olduğuna, iş akdinin haklı nedenle feshedildiğine hükmederek kararı onadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Karakteri kaşarlanmış gevşeklerin katlanarak çoğaldığı şu devirde, bu tarz uygulamalar artsın isterim. Yüzüne gülüp arkandan kuyunu kazan şerefsizler sadece ... Devamını Gör

WantonNovelSMYRNA

Bdemcik fantezisi.. Vuu beybiii!!! (: (Şaka bir yana, daha ağır yaptırımlar olmalı, Bunun bir de tazminatı olmalı. tamam işçi gitti ama adamın ismi çıktı. O... Devamını Gör

Onu bilmem de ben bir şeyler okudum kendim hakkında bir yerlerde. Ama öyle böyle şeyler değil. Bayaa salak falan diyen olmuş arkamdan -ki salak da olabiliri... Devamını Gör