Görüş Bildir
Haberler
Çağdaş Hukukçular Derneği'ne 'Dünya Vatandaşlığı' Ödülü

Çağdaş Hukukçular Derneği'ne 'Dünya Vatandaşlığı' Ödülü

Onedio Medya
11.04.2014 - 13:18 Son Güncelleme: 11.04.2014 - 14:48

Alman Immanuel Kant Vakfı'nın 'Dünya Vatandaşlığı 2013/2014 Ödülü', Alman-Fransız ortak yapımı 'Water Makes Money' adlı belgesel ile birlikte Türkiye'den Çağdaş Hukukçular Derneği'ne (ÇHD) verilecek.

Immanuel Kant Vakfı, 2004'ten bu yana iki yılda bir verdiği 'Dünya Vatandaşlığı' ödülüne, 2013/2014 dönemi için ÇHD ile Alman-Fransız ortak yapımı olan 'Water Makes Money (Su Para Kazandırır)' adlı belgeseli layık gördü. Vakıf açıklamasında, 'ÇHD'nin zulme karşı hukuk ve demokrasi mücadelesinde Türkiye'deki avukatları mükemmel bir şekilde temsil ettiği, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın yoldaşı/meslektaşları ile birlikte tutuklandığı, Türkiye'deki avukat yargılamalarının sadece uluslararası ve Avrupa hukukunu değil, aynı zamanda Türk Ceza Muhakemesi hükümlerinin ve BM'nin Avukatların Rolüne İlişkin Temel İlkeler'inin de açık ihlali olduğu' ifade edildi.

Ödüller için 9 Mayıs'ta Almanya'da tören düzenlenecek. Immanuel Kant Vakfı'nın, yurt dışına çıkış yasağı olan Kozağaçlı'nın törene katılabilmesi için izin verilmesi talebiyle Türk hükümetine bir mektup yazdığı belirtildi.

Ödülün diğer ortağı olan, yapımcılığını Leslie Franke ve Herdolor Lorenz'in üstlendiği 'Water Money Makes' filmi suyun özelleştirilmesi ve ticarileştirilmesi ve rüşvet ilişkilerini işliyor.

Ermiş ve Pekdaş temsil edecek

Ödül töreni Almanya'nın Frieburg kentinde Albert-Ludwigs Üniversitesi salonunda, 9 Mayıs günü 14.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek. BM temsilcisi Gerhart R. Baum, Prof. Dr. Oliver Lepsius ve Heide Rühle'nin katılacağı 'Avrupa'da demokrasi ve hukukun üstünlüğü' konulu panelle başlayacak ödül töreninde ÇHD'yi, Antalya'dan Genel Başkan Yardımcısı Avukat Münip Ermiş ve İzmir'in eski Baro Başkanı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş temsil edecek.

CNN

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/ca...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0