onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Burj Al Babas Projesi Sonları Oldu! Bolu'da Şato Tipi Villalar Yapan Şirket İçin İflas Kararı

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Burj Al Babas Projesi Sonları Oldu! Bolu'da Şato Tipi Villalar Yapan Şirket İçin İflas Kararı

Batuhan
25.11.2018 - 17:54 Son Güncelleme: 25.11.2018 - 20:09

Şato tipi mimarisiyle Türkiye'nin gündemine oturan Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki Burj Al Babas projesi ekonomik nedenlerden dolayı durdu. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararı verdi. Piyasaya 27 milyon dolar borçları olduğunu belirten Sarot Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen ise karara itiraz edeceklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, Burj Al Babas projesi için 2011'de çalışmalara başlandı. İnşaat için kentsel sit alanı olan Mudurnu'nun üç kilometre uzağında bir bölge seçildi. Site içinde termal turizmi de yapmak isteyen Sarot Group bünyesindeki Burj Al Babas Termal Turizm Pazarlama İnşaat Taahhüt Limited Şirketi arsa topladı.

"120 bin liralık araziyi 660 bin liraya sattım"

"120 bin liralık araziyi 660 bin liraya sattım"

Araziler normal değerinin 4-5 katı fiyata satın alındı. 120 bin liralık arazisini Sarot Group'a 660 bin liraya sattığını belirten bir esnaf, 'Şu anda villaların yapıldığı bölgede 11 dönüm arazim, üzerinde de kümesimiz vardı. Şirket bize başka bir bölgeden arazi takası teklif etti. Reddettik. Daha sonra arazimi satın almak istediler. Değeri 120 bin lira civarındaydı. Önce 200 bin lira verdiler. Yine kabul etmeyince pazarlık sürdü. Sonunda 660 bin liraya sattım' dedi.

Şu ana kadar 587 villanın yapıldığı projenin inşaatı tamamen durdu

Şu ana kadar 587 villanın yapıldığı projenin inşaatı tamamen durdu

İnşaat devam ederken villalardan 350'si Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan'daki müşterilere satıldı. 2018'in başında şirket, müşterilerinden alacaklarını tahsil edemeyince villaların inşaatı sekteye uğradı. Şu ana kadar 587 villanın yapıldığı projenin inşaatı tamamen durdu. Bunun üzerine Sarot Group konkordato için İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak mahkeme iflas kararı verdi.

"İflas kararına itiraz edeceğiz. 100 villa satsak yeter."

"İflas kararına itiraz edeceğiz. 100 villa satsak yeter."

Sarot Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen ise mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirterek şunları söyledi:

'2011'de arazi satın aldık. İmar planı için belediyeye müracaat ettik. Proje için ‘kamu yararı vardır' yazısı aldık. Körfez ülkelerine sattığımız villalar için 7.5 milyon dolara yakın alacağımızı tahsil edemedik. Satışlar durunca 6. ayda konkordato ilan etme kararı aldık ve mahkemeye başvurduk. Mahkeme iflas kararı verdi. Bu yanlış bir karardı. Projenin değeri 200 milyon dolar. İflas kararına itiraz edeceğiz. İçeride daha satılmayan 250 villamız var. AVM, otel duruyor. Sadece 100 villa satsak bu projeyi ve borcumuzu bitiririz. Bu krizi 4-5 ayda atlatacağımızı düşünüyoruz. 2019'da burayı kısmi olarak faaliyete açmayı düşünüyoruz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Esin kaynağı Galata'ymış

Esin kaynağı Galata'ymış

Burj Al Babas için Galata ve Kız Kulesi'nden esinlendiklerini belirten Yerdelen, şöyle devam etti: 'Bu proje için mimarlarımız yabancı mimarlarla birlikte çalıştı. Projeyi çizerken Galata ve Kız Kulesi'nden esinlendik. Yuvarlak olanı Galata, diğeri Kız Kulesi'ne benziyor. Başka yerlerde de örneğin Antalya'da benzer şatolar var. Bu mimariyi ilk biz uygulamaya koymadık.'

"Şato tipi villalar Mudurnu’ya yakışmıyor"

"Şato tipi villalar Mudurnu’ya yakışmıyor"

Mudurnu halkı şato tipi villaların ilçenin mimari dokusunu bozduğunu savundu. Arap müşteriler için yapılan villaların Mudurnu ile alakası olmadığını söyleyen şehir sakinlerinden Haydar Büyükelçi, “Mudurnu’nun tarihinde böyle binalar yok. Proje hayata geçerse Mudurnu’nun sakin şehirliği kalmaz” dedi. Esnaf Osman Üstün ise “Arap müşteriler için yapılan şato tipi villalar Mudurnu’ya yakışmıyor. Tarihi dokumuzu bozuyor” diye konuştu.

Sosyal medyadan da iflas haberi sonrası farklı yorumlar geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
73
61
17
16
15
15
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Drn d.

Görgüsüzce hazırlanmış, basit görünümlü toki kılıklı yapılara şato diyince öyle mi olmuş oluyor! Ve bu uyduruk proje için o kadar ağacı ormanı mı yok ettiniz... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sanırsın para için yaşlı analarını şu geçen haberdeki imam bozuntusuna verirler.

verita

Linç yemeyeceksem ben şato tipi villaları beğendim. Ama bu villaları yapmak için ağaçların katledilmesini ve bu villaların Araplara satılmasını doğru bulmuyo... Devamını Gör

Apollonia corleone

bir dakika şirket Türk ve sırf Araplar alsın diye Arapça isim mi koymuşlar çıkarımım doğru mu şimdi