Görüş Bildir
Haberler
Burada Hilecilere Yer Yok! Oyun Dünyasında Hile Yapanlara Karşı Alınan Önlemler

Burada Hilecilere Yer Yok! Oyun Dünyasında Hile Yapanlara Karşı Alınan Önlemler

Emre Tüfekçi
22.01.2019 - 12:06 Son Güncelleme: 06.05.2020 - 12:19

Hile yapanlarla birlikte oynamayı kimse sevmez. Oyunlarda hile kullananlar kendilerini diğer oyunculara göre daha hızlı ve fazla geliştirirler. Hal bu olunca oyunlardan da keyif alamıyoruz ve oyunları oynamamaya başlıyoruz. Bu durumu istemeyen oyun firmalarının bazıları, hile yapanlara karşı bazı taktikler geliştirmişler. Gelin bunlara hep beraber bakalım.

1. SimCity

1. SimCity

Kendi şehrini kurup yönetmek istemez misin? Strateji gerektiren bu oyunda aynı zamanda finansal bir yetenek de gerekli. Oyunda daha hızlı gelişmek isteyen oyuncular, hile ile daha fazla ve daha hızlı para kazanabiliyorlar. Hal böyle olunca oyunun geliştiricileri de bu olaya el atmışlar. Şehrini gereğinden fazla hızlı ve fazla geliştiren oyuncular için, şehirlerine deprem yolluyorlar ve şehir yerle bir oluyor. Yerle bir olmuş bir şehir yönetmek istemiyorsanız bu oyunda hile yapmayın. Bizden size söylemesi.

2. The Witcher 3

2. The Witcher 3

Oyunun çıkışından hemen sonra oyuncular kısa yolla para kazanmanın çözümünü buldular. Oyundaki bir ahırda inekler var ve bu inekleri kesip derilerini sattığınızda iyi para ediyor. Kestiğiniz ineklerin yanında meditasyon yaptığınızda veya bir süre beklediğinizde inekler tekrar canlanıyor ve yeniden derilerini kesip satabiliyorsunuz. Oyuncular için para sorununu çözen bu olayı, oyun firması fark ediyor ve onlara bir sorun yaratıyor. Bu sorun inekleri kestiğinizde ortaya çıkıyor. İnekleri kestikten sonra size bir canavar gönderiyor ve onunla savaşmanızı istiyor. Canavarı öldürebilirsiniz fakat öldüğünde hemen bir tane daha canlanıyor. Bu yüzden hile yapmanız sizi daha çok etkiliyor.

3. GTA 5

3. GTA 5

Çıkmasının üstünden epey uzun bir zaman geçmiş olsa da bazı oyuncuların hala favorisi. Bütün oyuncuların hemen hemen oynadığı GTA 5 için de hile durumu söz konusu. Hikaye modundaki arabanızı geliştirdikten sonra çoklu oyuncu platformuna alabileceğiniz hileler bulunuyor. Bu hileyi yapmanıza oyun izin veriyor fakat araba patladığında veya öldüğünüzde eski arabanız olmayacağını bildiği için. Tüm bunların üstüne bir de 'dangalak' yazan bir şapkayla dolaşmak zorunda kalıyorsunuz.

4. Tomb Raider 2

4. Tomb Raider 2

1996 yılında piyasa sürülen oyunda hile yaptığınızda birçok silaha sahip olabiliyordunuz ve güçlü bir karaktere sahip oluyordunuz. Fakat 2. oyununda aynı hileye başvuranlar değişik bir sonuçla karşılaştılar. Hileyi denedikten sonra Lara'nın parçalara ayrılıp yok olduğunu gördüler.

5. H1Z1

5. H1Z1

Çok oyunculu oyunlarda hile yapınca oyun etkilendiği gibi oyuncular da etkileniyor. Bunu fark eden H1Z1 ekibi bir yöntem geliştirdi. Yaklaşık 30.00 kişinin hesabını engelleyen firma, hile yapan insanların özür dilediği bir videoyu YouTube'a koymasını istedi. Bu isteğini yapan oyuncuları affetti.

6. Slender:The Arrival

6. Slender:The Arrival

Korku oyunlarının başında gelen 'Slender' hile yapanlara karşı ürkütücü bir mesaj yolladı. Hile de oyunu Slender'ı görmeden bitirebiliyorsunuz. Bunu fark eden oyun sahipleri hile yapıldığında bir mesaj yolladılar. Mesajda 'Bu oyundaki bir hata bile seni benden koruyamaz.' yazıyordu. Mesajdan sonra ekranda kaçtığımız adam Slender gözüküyordu. Bu mesajı okuduktan sonra hile yapmadıklarına emin olabiliriz.

7. Dark Souls 2

7. Dark Souls 2

Oyunda hile yaptıktan sonra birbirinden güçlü silahlar elde edebiliyorsunuz. Böylelikle diğer oyuncuları kolaylıkla öldürebiliyorsunuz. Diğer oyuncular da bu durumdan şikayetçi olunca oyun üreticileri bir sunucu geliştirdi. Hile yapan oyuncuların hepsini aynı sunucuya attı. Hile yapan oyuncular hile yapanlarla birlikte oynamaya başlayınca eminim ki hile yapmaktan vazgeçmişlerdir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
9
6
6
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Vural

UNDERTALE. HACKER İSEN BİR ÖZEL SON ÇIKIYOR. ONDA ''sen sadece pislik bir Hacker'sin, değil mi?'' DİYOR BİR KARAKTER.

artuditu

Witcher 3 de ki hile değil, glitch idi. Yani oyunda, oyuncuya yarar sağlayan oyun hatası.. Gta 5'te de böyle bir sürü hata vardı.. Millet aynı arabayı defala... Devamını Gör