Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

Caner
22.03.2015 - 09:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karabük, Kastamonu, Sinop, Adana'nın kuzey kesimleri, K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don, Marmara'da sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI :

İç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı, diğer kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile zamanla iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun batısı ile Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat)esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

 Yağışların; Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; , Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun batısı ile Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat)esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

.BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI:

Bu sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif, yüksek kesimlerinde ise yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0