Görüş Bildir
Haberler
Bu İşleri Yapmak Cesaret İster! Şimdiye Kadar Bilinen En Korkutucu 8 Meslek

Bu İşleri Yapmak Cesaret İster! Şimdiye Kadar Bilinen En Korkutucu 8 Meslek

Bazı mesleklerin gerektirdikleri rahat bir ofiste çalışmaktan çok farklı olabiliyor. Alıştığımız iş yaşamının dışında kalan, birbirinden ürkütücü 8 mesleği sizler için derledik. Buyurun👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Adli entomolog

1. Adli entomolog

Bir ceset görüntüsü yeterince korkunç değilse, cesedi istila eden böcekleri hayal edin. Adli entomologlar, suç soruşturmalarında hayati bir rol oynamaktadır. Bu alan, cesetle daha az ve içindeki belirli böceklerin varlığıyla daha fazla ilgilenir. Sahip oldukları bilgiyi, kişinin ne zaman öldüğü, nasıl öldüğü ve ayrıca cinayetin yeri hakkında bir iddiada bulunmak için kullanırlar. Adli entomolojinin tarihi, Çinli bir çiftçinin tarlada öldürülmüş olarak bulunduğu 13. yüzyıla kadar uzanır.

2. Morg bekçisi

2. Morg bekçisi

Morg bekçisi kelimesi, köklerini ceset hizmetçisi anlamına gelen Almanca Leichendiener kelimesinden alır. Bir morgun kasvetli ve soğuk havası ürpermemiz için yeterliyken, morg bekçisi cesetle ilgili tüm sorumluluğu alır. Cesedi otopsi için hazırlar ve süreci ölülerin ailesine açıklar.

3. Olay yeri temizleyici

3. Olay yeri temizleyici

Suç mahallinden sonra temizlik resmi bir iştir. Bir meslek için gerekli olan olağan niteliklerin aksine, olay yeri temizleyicisinin bir şeye ihtiyacı vardır: kan, bağırsak ve çeşitli vücut parçalarını görüp bayılmamak. Şaşırtıcı bir şekilde, olay yeri temizleyicileri büyük ilgi görüyor. Bu kişiler suç mahallindeki gereksiz pisliği temizlemekten ve profesyonel inceleme için dezenfekte etmekten sorumludur.

4. Hayalet avcısı

4. Hayalet avcısı

Hayalet avcılığı sadece dizi ve filmlerde değil gerçek hayatta da yapılıyor. Aslında bu insanlar doğaüstü olaylarla ilişki kurmayı umarak perili alanlarda dolaşırlar. Hayalet avcıları, perili olduğu söylenen yerlerde gezinmek için büyük ölçüde son teknoloji elektronik cihazları kullanırlar.

5. İkinci Dünya Savaşı denizaltı mürettebatı

5. İkinci Dünya Savaşı denizaltı mürettebatı

Tarihin en tuhaf işlerinden biri, İkinci Dünya Savaşı'nda denizaltı mürettebatında çalışmaktı. Denizaltılar ve mürettebat savaşın kaderi açısından çok önemliydi.  Denizaltılar, uzun saatler boyunca sarsıntı altında, beklenmedik füze saldırılarına kadar pek çok şeye karşı hayatta kalmak zorundalardı. Çoğu mürettebat ailesini geride bırakıp bu işe başladı. Bazı insanlar denizaltında hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sülük toplayıcı

6. Sülük toplayıcı

1800'lerde sülük toplama çılgınlığı başlamıştı. Sülükler, hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanılıyordu. Bazı toplayıcılar sülüğün bacaklarına yapışmasına izin veriyorlardı. Sülükleri çekmeden önce yaklaşık 20 dakika vücutlarını emmesine izin vermek zorunda kalıyorlardı. Sülük toplayıcı olarak uzun saatler boyunca kanamaya ve çürük bir vücuda hazır olmak zorundaydılar.

7. Yerel günah yiyenler

7. Yerel günah yiyenler

18. yüzyılın sonlarında 19. yüzyılın başlarında günah yiyiciler birçok yerde popülerlik kazanmıştı. Günah yemenin ritüelleri adı kadar rahatsız ediciydi. Biri öldüğünde, aile cesedin göğsüne ekmek koyardı. Ardından yerel bir günah yiyici çağrılırdı ve ölen ruhun günahlarını emmesi istenirdi. Günah yiyicinin, ölen kişinin tüm günahlarını kendi yüreğine yüklemesi beklenirdi.

8. Ceset hırsızlığı

8. Ceset hırsızlığı

Birleşik Krallık'ta kadavra kıtlığı ceset hırsızlığına ihtiyaç duyulmasına neden olmuştu. Ceset hırsızları mezarlıklara gider, cesetleri çıkarırdı. Daha sonra farklı okul ve kuruluşlara verirlerdi. Bir mezarın kazılması, bir tabutun kırılması ve cesedin topraktan çıkarılması süreci birçok yasal ve etik soruyu gündeme getirdi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın