Görüş Bildir
Haberler
Brezilya Çeyrek Finalde!

Brezilya Çeyrek Finalde!

Fatih
28.06.2014 - 18:58

Brezilya, Dünya Kupası'nda Çeyrek Finale Yükseldi

Brezilya ile Şili'yi buluşturan ve 120 dakikası 1-1'le geçilen Dünya Kupası ikinci tur mücadelesinde çeyrek final bileti penaltı atışları sonrasında Brezilya'nın oldu.

Dünya Kupası son 16 mücadelesinde A Grubu birincisi Brezilya, Belo Horizonte'de oynanan karşılaşmada B Grubu ikincisi Şili'yi 120 dakikası beraberlikle sonuçlanan karşılaşmada seri penaltı vuruşları sonrasında yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Ev sahibi olmanın verdiği avantajla arkasına taraftarlarının desteğini alan Brezilya karşılaşmaya hızlı başladı. Özellikle sol kanatta görev yapan Hulk'un yarattığı ataklarla gol pozisyonuna girmeye çalışan Brezilya hakem Howard Webb üzerinde birkaç pozisyonda baskı kurmaya çalıştı.

Brezilya - Şili

Maçta oyun üstünlüğünü elinde tutmaya çalışan Brezilya golü 19. dakikada duran toptan buldu. Sol kanattan Neymar Jr'ın kullandığı korner vuruşunda topa ilk vuran isim Thiago Silva oldu. Kaptan Silva'dan seken topa arka direkte bekleyen David Luiz son bir vuruş yaparak Brezilya'yı 1-0 öne geçirdi.

Hata pahalıya patladı

Kalesinde golü gördükten sonra beraberlik için ataklarını sıklaştıran Şili, golü Brezilya defansının yaptığı hata sonrası buldu. Maçın 32. dakikasında korner direğine yakın bir noktadan kullanılan taç atışında çok büyük bir hata yapan Brezilya defansı topu Vargas'a kaptırdı. Vargas'ın pasıyla topu ceza sahası içerisinde bir anda önünde bulan Alexis Sanchez yerden sert bir şut çıkararak Julio Alves'i avladı ve karşılaşmaya beraberliği getirdi.

Beraberlik golünden sonra oyuna ağırlığını tekrardan koymaya başlayan Brezilya gol bulmaya birkaç kez yaklaştı. Özellikle Neymar'ın geliştirdiği ataklarla etkili olmaya çalışan Brezilya'da Fred bir türlü istediği son vuruşları gerçekleştiremedi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında sahasına kapanan bir görüntü sergileyen Şili maçın 54. dakikasında soğuk bir duş aldı. Etkili gelen Brezilya'da Hulk topu ağlarla buluşturdu ama hakem pozisyon öncesi elle oynama kararı verdi ve golü iptal etti. Bu iptal edilen golden sonra toparlanmaya başlayan Brezilya rakip kaleye tüm hatlarıyla yüklenmeye başladı. Uzun toplarla pozisyon bulmaya çalışan Brezilya bir türlü istediği sonuca ulaşamadı.

Şili baskısı arttı

Maçın son dakikaları Brezilya'nın baskısı ile geçmesi beklenirken Şili rüzgarı bir anda tersine döndürmeyi başardı ve rakip kaleyi abluka altına aldı. Kanat organizasyonlarıyla gole yaklaşan Şili de topu ağlarla buluşturamayınca karşılaşmanın normal süresi 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Eşitliğin bozulmamasından dolayı 15'er dakikalık iki uzatma devresinin oynandığı karşılaşmanın ilk 15 dakikasında takımlar birbirine üstünlük sağlayamadı. Rölantiye giden ve futbolcuların artan yorgunluğuyla durgunlaşan maçta oynanan 30 dakikalık uzatma süresinde de eşitlik bozulmayınca karşılaşma seri penaltı vuruşlarına gitti.

Penaltılarda gülen taraf Brezilya oldu

Seri penaltı vuruşlarına giden karşılaşmada Şili'ye 3-2 üstünlük kuran Brezilya adını çeyrek finale yazdırdı. Şili'de Pinilla, Alexis Sanchez ve Jara penaltı vuruşlarından yararlanamazken, Brezilya'da Willian ve Hulk topu ağlarla buluşturamadı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

[PENALTILAR]

[GOL] 32' Alexis Sanchez

[GOL] 19' David Luiz

Anket | Sizce Maç Sonucu Ne Olur?

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Brezilya - Şili Maç Önü

Brezilya, Şili'yi yenerek, rakibi karşısındaki üstünlük geleneğini sürdürmek, Şili ise şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası 2. tur maçında ev sahibi Brezilya, Şili ile karşılaşıyor. Rakibi üzerinde ezici bir üstünlüğü bulunan Brezilya, rakibini bir kez daha yenerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor.

İki takımda da zorlu maç öncesi eksik ya da sakat futbolcu bulunmuyor.

İngiliz hakem Howard Webb’in yöneteceği karşılaşmada iki ekip şu 11′ler ile mücadele edecek:

  • BREZİLYA: Julio Cesar, Alves, Silva, Luiz, Fernandinho, Marcelo, Hulk, Fred, Neymar, Oscar, Luiz Gustavo

  • ŞİLİ: Bravo; Silva, Medel, Jara; Isla, Aranguiz, Diaz, Mena; Vidal; Sanchez, Vargas.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/worldcup2014/haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0