Görüş Bildir
Haberler
Brezilya Lideri: Dünya Kupası'na Hazırız

Brezilya Lideri: Dünya Kupası'na Hazırız

Onedio Medya
11.06.2014 - 08:27 Son Güncelleme: 11.06.2014 - 12:39

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ülkesinin yarın başlayacak FIFA Dünya Kupası turnuvasına 'saha içinde ve saha dışında' hazır olduğunu söyledi.

Rousseff, televizyon konuşmasında organizasyona yurtiçinden gelen tepkilere ve yurtdışından gelen eleştirilere karşılık olarak, 'kötümserlerin' Brezilya halkının iradesi tarafından yenildiği yorumunu yaptı.

Aşırı harcama yapıldığı eleştirilerini kabul etmeyen Rousseff, turnuva sayesinde kalıcı altyapı iyileştirmeleri sağlanacağını savundu.

Brezilya'da 2013 başından beri Dünya Kupası organizasyonuna karşı şiddetli protesto eylemlerinde hayatını kaybedenler oldu ve 2 binden fazla kişi tutuklandı.

Metro işçilerinin grev tehditleri, Sao Paulo'daki açılış maçını ve Rio de Janeiro'daki kapanış maçını tehdit ediyor.

Dünya Kupası'nın yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Riccardo Trade BBC'ye, olası bir grevi 'kabus' diye tanımladı.

Rousseff, eleştirilere karşılık verirken, altyapı projelerinin ziyaretçiler tarafından 'çantaya konup götürülmeyeceğini' söyledi.

Turnuva için yapılan 11 milyar dolarlık harcamanın sağlık ve eğitim harcamalarını gölgede bıraktığı eleştirisini ise 'yanlış bir ikilem' diye tanımlayarak şöyle dedi:

'Dünya Kupası hesapları ülkenin denetleyici kuruluşları tarafından titizlikle inceleniyor.'

Bu arada, ev sahibi Brezilya ile Hırvatistan'ın açılış maçını yapacağı Itaquerao veya Arena Corinthians stadında hazırlık çalışmaları hâlâ devam ediyor.

Sendika liderleri ise yeniden grev tehditleri savuruyor; talepleri, greve çıktıkları için işten çıkarılmakla tehdit edilen işçilere güvence sağlanması.

Sao Paulo'daki 5 günlük grev trafik kaosuna yol açmış, daha sonra yetkililer tarafından gelecek Pazartesi gününe kadar ertelenmişti.

Devlet Başkanı Rousseff, gösterilerin turnuvayı rayından çıkarmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Brezilya'da turnuva maçlarının yapılacağı kentlerde binlerce fazladan polis ve asker görev yapacak.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0