Görüş Bildir
Haberler
Hollanda Dünya Üçüncüsü

Hollanda Dünya Üçüncüsü

Fatih
12.07.2014 - 22:47 Son Güncelleme: 13.07.2014 - 01:08

Hollanda Tarihinde İlk Kez Üçüncü Oldu

2014 Dünya Kupası'nda Hollanda, Brezilya'yı 3-0 yenerek üçüncü oldu.

Maç, çok tartışmalı bir pozisyonla başladı... Arjen Robben, van Persie'nin pasıyla Brezilya savunmasının arkasına sarkarken, Thiago Silva'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Djamel Haimoudi, penaltı noktasını gösterdi ve Silva'ya da sarı kart gösterdi. Bu kararın ardından Brezilyalı oyuncuların, pozisyonun ceza sahası dışında olduğu yönünde itirazları vardı. Hollandalılar ise kırmızı kart bekledi.

Penaltıda topun başına geçen van Persie, sağ köşeye düzgün bir vuruşla Julio Cesar'ı avladı ve Hollanda'yı Brezilya karşısında 3. dakikada 1-0 öne geçirdi.

Brezilya, ilerleyen dakikalarda da Almanya'dan yediği 7 golün şokunu üzerinden atamadığını gösterdi. 15'te sağ kanattan gelişen Hollanda atağında, ceza sahasına gelen ortayı uzaklaştırmak isteyen David Luiz, Daley Blind'in önüne indirdi. Çok güzel bir kontrolle önüne alan Blind, düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

İlk yarının kalan bölümünde ise Hollanda takımı, kontrolü elinde tutarak tempoyu düşürdü. Brezilya ise Oscar'ın bireysel gayretine rağmen skoru değiştirmeyi başaramadı ve soyunma odasına Hollanda'nın 2-0'lık üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıda ise iki takımın da gol arayışları vardı. Wijnaldum ve Ramires'in karşılıklı denemeleri çerçeveyi bulmazken, Brezilya takımı 68'de yaşanan bir pozisyonda penaltı bekledi. Ancak Oscar'ın Blind tarafından düşürüldüğü bu pozisyonda, hakemi aldatmaya yönelik hareket değerlendirmesi yapan Cezayirli hakem, Oscar'a sarı kart gösterek, yine tartışmalı bir karara imza attı.

Maçın skorunu ise duraklama anlarında attığı golle Wijnaldum belirledi. Sağ taraftan gelişen atakta Janmaat yerden ortaladı, kale sahası üzerinde boş durumda kalan Wijnaldum da tek vuruşla skoru 3-0 yaptı.

Dünya Kupası'nda 3.'lük maçında başka gol olmayınca, Brezilya'yı 3-0 yenen Hollanda turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. Şampiyonluğun en büyük favorisi olan ev sahibi Brezilya ise üst üste aldığı Almanya ve Hollanda mağlubiyetleriyle, büyük bir hüsran yaşadı.

3Puan

Kaynak: http://www.3puan.com/content?id=4254
İçeriğin Devamı Aşağıda

[GOL] 90' Georginio Wijnaldum

[GOL] 17' Daley Blind

[GOL] 3' Robin Van Persie (Pen.)

Anket | Sizce Maç Sonucu Ne Olur?

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0