Görüş Bildir
Haberler
Brezilya Bomba İmha Robotu Siparişi Verdi

Brezilya Bomba İmha Robotu Siparişi Verdi

OnceHaber Haber
21.02.2014 - 18:50 Son Güncelleme: 21.02.2014 - 18:56

Brezilya Bomba İmha Robotu Siparişi Verdi

FIFA tarafından Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası'nın başlamasına 4 aydan kısa bir süre kaldı. Dünyanın en önemli futbol organizasyonlarından birisi olarak görülen bu etkinlik öncesinde, Brezilya hükümeti de yeni güvenlik önlemleri almaya başladı. Robohub'ın raporuna göre Brezliya yönetimi, stat çevresinde güvenliği sağlamak ve bilinmeyen nesneleri incelemek için iRobot firmasından 30 tane PackBot robot siparişi vermiş. Brezilya hükümetine toplamda 7,2 milyon $'a mal olan bu robotlar özellikle bomba imha ekipleri tarafından kullanılıyor.

Uluslar arası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası, milyonlarca turist ve futbolseverin Güney Amerika ülkesine akın etmesini sağlayacak. Turnuvanın oynanacağı statlar konusunda son hazırlıklarını yapan Brezilya yönetimi, şimdi de yavaş yavaş güvenlik önlemlerini artırmaya başlamış durumda. Bu amaçla, iRobot firmasından askeri tipte 30 adet PackBot robot sipariş edildi. 18 kg ağırlığındaki bu robotlar, bir sırt çantasına sığabilecek ebatlara sahip olmasına karşın çok önemli bir göreve sahipler: Süpheli paketlerin incelenmesi ve olası bombaların imha edilmesi.

Amerikalı iRobot Corporation tarafından üretilen PackBot robotlar Irak ve Afganistan'da ABD ve NATO orduları tarafından aktif olarak kullanılıyor. Bu robotların aynı zamanda 2011'de tsunami felaketi sonrasında Fukushima nükleer reaktöründe de kritik görevler üstlendiği açıklanmakta. Merdiven tırmanıp engel aşma yeteneğine sahip olan uzaktan kumanda edilebilen bu robotların tanesi 250.000 $ civarında. Brezilya yönetimi şimdiden iRobot firmasına 30 adet robot siparişi vermiş durumda.

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/2129-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın