Görüş Bildir
Haberler
Böyle Müvekkil Düşman Başına! 'Kalpazanlık'tan Tahliye Oldu, Avukatına Sahte Para Verdi

Böyle Müvekkil Düşman Başına! 'Kalpazanlık'tan Tahliye Oldu, Avukatına Sahte Para Verdi

Emre Ordu
11.01.2019 - 23:25 Son Güncelleme: 12.01.2019 - 08:59

Kayseri'de avukatlık yapan Metin Polat, kalpazanlık suçundan yargılanan ve tahliye olan müvekkilinin verdiği vekalet ücreti içinde sahte 100 TL olduğunu fark edince büyük şaşkınlık yaşadı. Meslek hayatında ilk kez dolandırıldığını belirten Polat, 'Parayı hatıra olarak saklamak istiyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayseri'de 10 yıllık avukat Metin Polat, 'kalpazanlık' ve 'dolandırıcılık' suçlarından İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan İbrahim B.'nin (30) vekili oldu. 1 kez İbrahim B.'yi ziyaret için, 2 kere de müvekkilinin duruşmaları için Kayseri'den İzmir'e giden Polat, davanın 2'nci duruşmasında İbrahim B.'yi tahliye ettirdi. Duruşmanın ardından İbrahim B.'den parasını alan Polat, daha sonra banknotların arasında sahte 100 TL olduğunu fark etti. Uzman kişiye parayı gösteren avukat Polat, paranın sahte olduğunun belirlenmesi sonrası şaşkınlık yaşadı.

Sosyal medya hesabından paylaştı: "Müvekkilim sağ olsun beni es geçmemiş!"

Sosyal medya hesabından paylaştı: "Müvekkilim sağ olsun beni es geçmemiş!"

Avukat Polat, sahte banknotu, 'Kalpazanlıktan tahliye ettirdiğim müvekkilim sağ olsun beni es geçmemiş! Vekalet ücretinin arasına sahte 100 TL'yi sıkıştırmış' notuyla sosyal medya hesabında paylaştı.

Müvekkilinden vekalet ücretinin bir kısmını havale yoluyla, geri kalanını da elden teslim aldığını ifade eden Polat, 'Parayı sayarken banknotlardan 100 TL'nin sahte olduğunu fark ettim' diye konuştu.

"Müvekkilim 'Ağabey ben de öyle şeyler olmaz' dedi"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meslek hayatında ilk kez dolandırıldığını belirten Polat, 'Müvekkilimi aradığımda paranın sahte olduğunu söyledim. İbrahim Bey de 'Ağabey ben de öyle şeyler olmaz' dedi. Ben de parayı bir kaç yere baktırdım, ışığa tuttum paranın sahte olduğu ortaya çıktı. Parayı da saklamayı düşünüyorum. Bir avukat olarak ilk defa dolandırıldığım için parayı bu şekilde hatıra olarak saklamak istiyorum' dedi.

Sahte para olayı sosyal medyanın da gündeminde...

Sahte para olayı sosyal medyanın da gündeminde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
9
7
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Oh iyi olmuş. Sırf fazla para verecek diye bu tarz insanları savunursunuz. Fakir girse kapıdan yüzüne bakmazsınız. Kim bilir adam kimleri yaktı sende kanunda... Devamını Gör

Metin Akalp

Suçlu birinin avukatlığını yapmak şerefsizlik alameti değildir. Suçlu veya suçsuz herkesin savunulmaya hakkı vardır ve bunu sağlamak mahkemenin sorumluluğudu... Devamını Gör

Osman peker

avukat hakimin kararından dolayı mutlu olmuştur muhakkak... müvekkilinin suçsuz olduğuna da inanıyordu ki mahkemede güzelce savunup beraat ettirmiş... ANCAK ... Devamını Gör