Görüş Bildir
Haberler
Bosna'da Beş Madenci Öldü

Bosna'da Beş Madenci Öldü

Onedio Medya
05.09.2014 - 14:31 Son Güncelleme: 05.09.2014 - 15:17

Bosna'da Beş Madenci Öldü

Bosna-Hersek'te 3,5 büyüklüğündeki deprem sonucunda maden ocağında oluşan göçükte mahsur kalan beş işçinin öldüğü belirtildi.

Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenitsa kentinde dün akşam saatlerinde meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem, Raspotoçye kömür madeninde gaz patlamasına neden oldu. Gaz patlaması nedeniyle iki tünel çöktü.

Bosna Hersek Federasyonu Madenciler Sendikası Başkanı Husiç, ocakta mahsur kalan madencilerden beşinin öldüğünü belirtti.

Husiç, madencilerin hayatını kaybettiğine dair bilgiyi kurtarma çalışmalarına katılan sendika üyelerinden aldığını söyledi.

13 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda 29 işçi maden ocağından sağ olarak çıkarıldı. Madende bulunan 56 işçiden 22'si ise dün gece çıkmayı başarmıştı.

Al Jazeera Balkans muhabiri Boris Gagiç'in aktardığına göre çıkan madencilerden hafif yaralı olanlar var.

'İdare edebilecekleri kadar temiz hava vardı'

Maden ocağının müdürü Esad Çiviç, kurtarma ekiplerinin farklı şehirlerdeki maden ocaklarından geldiğini belirtmişti.

Çiviç, mahsur kalanlarla kurtarma çalışmaları boyunca iletişim kurmaya devam ettiklerini ve işçilerin idare edebilecekleri kadar temiz havaya erişebildiklerini ifade etmişti.

Çiviç'in aktarmasına göre, madencilerin bulunduğu koridorun 70 metrelik kısmı yığılan toprak ve diğer materyaller nedeniyle kapandı.

Sendikacı Mehmet Oruç da mahsur kalan madencilerin yerin 600 metre altında ve gaz patlamasından etkilenmeyen bir tünelde olduklarını söyledi.

Kaynak: Al Jazeera, AA ve AFP

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/bosnada...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0