Görüş Bildir
Haberler
Boeing, SpaceX'e Meydan Okudu: 'Mars'a İlk İnsanı Biz Götüreceğiz'

Boeing, SpaceX'e Meydan Okudu: 'Mars'a İlk İnsanı Biz Götüreceğiz'

Deniz Gök
08.10.2016 - 10:42 Son Güncelleme: 08.10.2016 - 18:17

Boeing CEO’su Dennis Muilenburg, Mars ile alakalı düşüncelerini paylaştığı programda oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Muilenburg’a göre kendi şirketi, Elon Musk‘ın sahip olduğu SpaceX‘den daha önce Mars’a ulaşacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak ve helikopter üreticilerinden biri olan Boeing, dünya üzerinde ürettiği ulaşım araçları dışında dünya dışı yolculuklar konusunda da bir hayli iddialı gözüküyor.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, düzenlediği etkinlik ile SpaceX şirketinin 2024 yılında Mars’a ulaşmak adına somut adımı atacaklarını açıklamıştı.

LOG'da yer alan habere göre NASA, Boeing ile birlikte geliştirdikleri projenin ilk somut adımlarının 2030 yılını bulacağını öngörüyor. 

Boeing CEO’su Dennis Muilenburg ise Mars’a ayak basacak olan ilk insanı Boeing roketlerini taşıyan bir uzay gemisinin taşıyacağı görüşünde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Dünya adına iyi bir gelişme"

"Dünya adına iyi bir gelişme"

Dennis Muilenburg’u bu açıklamayı yapmaya iten ise SpaceX’in bazı gecikmeler ve sorunlar yaşayacağına olan inancı.

Dennis Muilenburg açıklamasının devamında; “Bence uzay araştırmaları ve Mars’a ayak basma konusunda birden fazla şirketin çalışma yürütmesi ve bunun üzerine gemiler inşa etmesi dünya adına iyi bir gelişme. Bildiğiniz gibi bir fazlası her zaman daha iyidir ve bu da gelecek için oldukça umut verici. Umarım bizim gibi bu çalışmalar üzerinde kendini geliştirmek isteyen firmaları cesaretlendirme şansını yakalarız.” diyerek olumlu bir yaklaşımda bulundu.

Elon Musk’ın bu açıklamaya cevap verip vermeyeceği ise merak ediliyor

Elon Musk’ın bu açıklamaya cevap verip vermeyeceği ise merak ediliyor

SpaceX, NASA veya bir başkası, kimin bu adımı ilk attığından daha önemli bir şey var ise o da insanlık tarihi için oldukça önemli olduğu.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
24
21
9
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Pegasus sefere baslayana kadar bize Mars hayal... :(

Pasif Kullanıcı

İşte bu! Yıllardır aradığım zihniyet bu. Rekabeti böyle kullanmalıyız. Nasa'nın son yıllarda yürüttüğü politikanın doğruluğu kanıtlanıyor. Yarışma düzenle-am... Devamını Gör

gökhan gök

İyi bari rakip çıktı çok ağırdan alıyorlardı belki şimdi hızlanırlar.