Görüş Bildir
Haberler
Bodrum'da Köpek Katliamı Devam Ediyor

Bodrum'da Köpek Katliamı Devam Ediyor

Ali Davutoğlu
02.12.2014 - 13:46 Son Güncelleme: 02.12.2014 - 14:43

Bodrum'da, dört sokak köpeği kimliği belirsiz kişi veya kişilerce telef edilirken, Bodrum Hayvan Hakları Derneği inceleme başlattı.

Bodrum'da, dört sokak köpeği kimliği belirsiz kişi veya kişilerce telef edilirken, Bodrum Hayvan Hakları Derneği inceleme başlattı. Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı'nda şoför olarak çalışan Ç.A.'nın da görevi olmadığı halde içine uyuşturucu iğne koyduğu boruya üfleyerek, bir sokak köpeğini vurarak yakalamaya çalışması hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

Bodrum Yalıvak Beldesi'nde Galatasaray eski yöneticisi ve işadamı Turgay Kıran'ın sahibi olduğu butik otelin işletmeciliğini yapan Deniz Anapa'nın geçen cuma akşamı dört köpeğinin tarım ilacı karıştırılmış tavuk etiyle telef edilmesinin ardından bugün de dört sokak köpeği zehirlenerek öldürüldü. Peşpeşe köpeklerin zehirlenerek telef edilmesi hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Bodrum Hayvan Hakları Derneği, köpek ölümleriyle ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

UYUŞTURUCU İĞNEYLE KÖPEK YAKALAMAYA TEPKİ

Köpek ölümlerinin yankıları sürerken Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı'nda şoför olarak çalışan Ç.A.'nın Gümüşlük Çay Bahçesi önünde, içine yuşturucu iğne koyduğu boruya üfleyerek bir sokak köpeğini vurmaya çalışması hayvanseverleri kızdırdı. Oturduğu çay bahçesinde olaya tanık olan emekli ekonomi danışmanı Tufan Karaca (60), Ç.A.'nın attığı iğnenin köpeğe isabet etmediğini belirtip, 'Ayaklarımın önüne düştü. Bizlerden birine de isabet edebilirdi. Neden böyle bir şey yaptığını sorduğumuzda, 'Köpekleri bu şekilde uyutup, kısırlaştırmak için topluyoruz' yanıtını aldık. Bizler tepki gösterince oradan ayrılmak zorunda kaldı. Yarın savcılığa suç duyurusunda bulunup, köpeklerin bu şekilde kamuya açık alanda toplanmaması için ilgili yerlere müracaat edeceğim' dedi.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu da Yalıkavak Mahallesi'nde zehirlenerek öldürülen köpek sayısının sekize ulaştığını vurgulayarak, 'Bu katliamları nasıl durduracağımızı bilemiyoruz. Bilinçli toplum yaratmaya çalışırken turizmin gözde merkezi ilçemize bunlar hiç yakışmıyor. Köpeğe bayıltıcı iğne atan görevlinin çalışmasını duyar duymaz durdurduk. Kamuya açık alanda bu tür çalışma doğru değil' dedi.

Yenigün

Kaynak: http://gazeteyenigun.com.tr/haber-det...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0