Görüş Bildir
Haberler
BM: IŞİD Irak'ta 3500 Kişiyi Köle Yaptı

BM: IŞİD Irak'ta 3500 Kişiyi Köle Yaptı

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan bir rapor, IŞİD’in, Irak’ta büyük bölümünü kadın ve çocukların oluşturduğu 3 bin 500 kişiyi köle olarak tuttuğunu ortaya koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BM Irak Yardım Misyonu ve BM insan hakları ofisleri tarafından hazırlanan raporda, 3 bin 500 kişinin IŞİD tarafından köle olarak tutulduğunun tahmin edildiği aktarıldı. Bunlardan büyük bölümünü kadın ve çocukların oluşturduğu belirtilen raporda, “…İlk sırada Ezidiler var, ancak diğer etnik ve inanç gruplarından kişiler de köle olarak tutuluyor” ifadelerine yer verildi.

'IŞİD, 21 ayda 19 bin sivil öldürdü'

'IŞİD, 21 ayda 19 bin sivil öldürdü'

Öte yandan raporda, Ocak 2014 — Ekim 2015 tarihleri arasında 19 bin sivili öldürdüğü aktarıldı. Raporda, IŞİD’in ateşli silahlarla, kafa keserek, buldozerle ezerek, diri diri yakarak ve yüksek binaların tepesin atarak gerçekleştirdiği infazlara dair detaylı bilgiler de verildi.

'Açık şiddet nedeniyle ölen ya da yaralananlara ilişkin rakamlar bilinse de temel gıda, su ya da tıbbi malzeme yetersizlikleri nedeniyle sayısız insan öldü” ifadelerine yer verilen raporda ayrıca, Irak’ın yanı sıra Suriye’nin de büyük bölümünü kontrolü altında tutan IŞİD’in savaş suçu, insanlığa karşı işlenen suçlar ve ‘muhtemelen’ soykırım suçu işlediği belirtildi.

'Yüzlerce çocuk militan yapılmak için kaçırıldı'

'Yüzlerce çocuk militan yapılmak için kaçırıldı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

BM’nin raporunda IŞİD tarafından militan olarak kullanılan çocuklara da geniş yer ayrıldı. Buna göre, IŞİD sadece Musul’da sayıları 800 ila 900 arasında değişen çocuğa militan olmaları için kaçırarak, askeri ve dini eğitim verdi.

Sputnik Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
6
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enes Akyıl

Iraktakilerde hala Türkiye, topraklarına girdi diye Türk bayrağı yaksın. Nankörler.

Pasif Kullanıcı

Bunca şeye rağmen müslümanlar IŞİD'e sempati besleyebiliyor.Biraz düşünseler sonsuz merhamet sahibi Allah'ın bu tarz şeylere izin vermeyeceğini anlarlardı.