Görüş Bildir
Haberler
BlackBerry İlk Tabletfonu Passport'u Duyurdu

BlackBerry İlk Tabletfonu Passport'u Duyurdu

Ulaş
21.06.2014 - 12:57

Mali yönden sarsıntılar yaşayan ve bunların üstesinden gelmeye çalışan BlackBerry, ilk tabletfonu Passport adlı cihazını ortaya çıkardı.

Sıkıntılı bir dönemden geçen BlackBerry, sürekli zarar eden bir performans sergiliyor. Daha öncesinde de firmanın ürün geliştirme ve kablosuz teknoloji bölümünden 120 kişi, daha önce alınan ve bu yıl mayıs ayına kadar tamamlanması planlanan personel azaltımı kararı çerçevesinde işten çıkarıldı. Finansal açıdan tekrardan toparlanmaya çalışan BlackBerry, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir konferansta yeni tabletfonunu görücüye çıkardı.

Konferansta BlackBerry CEO’su John Chen tarafından sergilenen BlackBerry Passport’un en dikkat çekici özeliği farklı bir QWERTY klavyeye sahip olması. Klavye üzerinde sadece harf, giriş (enter) ve silme (delete) tuşları yer alıyor; noktalama işareti ya da sayı tuşları bulunmuyor. Kullanıcıların olmayan tuşlardan yararlanabilmeleri için diğer tuşların üzerine basılı tutması gerekiyor.

1440x1440p çözünülükte 4,5 inç kare ekrana sahip BlackBerry Passport’un tahmini teknik özellikleri arasında ise Snapdragon 800 işlemci, 3 GB bellek, 13 MP arka kamera ve 3450 mAh pil yer alıyor.

Telefon, eylül ayında Londra’da gerçekleştirilecek bir etkinlikte tanıtılacak. BlackBerry Passport‘un teknik özellikleri, fiyatı ve hangi ülkelerde satışa çıkacağı merakla bekleniyor.

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/black...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0