Görüş Bildir
Haberler
Bitlisin Deyip Taburcu Ettiler

Bitlisin Deyip Taburcu Ettiler

Onedio Medya
18.01.2014 - 16:25 Son Güncelleme: 18.01.2014 - 16:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitlisin Deyip Taburcu Ettiler

Konya'da bitlenen 6 yaşındaki kız ve annesinin hastanede saçlarının kazıtıldığı ve ertesi gün taburcu edildikleri iddia edildi. Hastane idarecileri ise iddianın doğru olmadığını açıkladı.

Alınan bilgiye göre, 1 yıl önce markete giderken bir otomobilin çarptığı 6 yaşındaki H.K.'nin bacağı kırıldı. O dönem hastaneye götürülen küçük kızın bacağı alçıya alınıp, ameliyat geçirdi. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen küçük kızın bacağı iyileşmedi. Bunun üzerine 6 çocuk annesi Dilek Uzunpostalcı, kızını 2 farklı hastaneye götürdü ancak maddi durumu elvermediği için tedavisini yaptıramadı. Daha sonra ilk ameliyatı olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen küçük kızın hastaneye yatışı yapılarak tedavisine başlandı. Tedavinin 14'üncü gününde anne Dilek ile kızında bit olduğu belirlendi. Özel bir odaya alınan anne, kızıyla birlikte dezenfekte edilmeyi kabul etti ancak hastanedeki görevliler saçlarının kesilmesi gerektiğini söyledi. Anne, kızının sağlığı ve tedavisinin sürmesi için saçlarının kesilmesini kabul etti. İddiaya göre, hastanede saçları kesilen anne ve kızı 1 gün sonra taburcu edildi.

Tedavi tamamlanmadan taburcu edildiklerini iddia eden anne Uzunpostalcı, saçlarının kazıtılmasından dolayı kızının psikolojisinin bozulduğunu ve o günden bu yana kendisinden başka kimseyle konuşmadığını dile getirdi. Annesine sarılarak ağlayan H.K. çok üzüldüğünü, bu nedenle aynı doktorlara gitmek istemediğini söyledi.

'SAÇIMIZI KESİP ÇIKIŞ VERDİLER'

Yaşadıklarını anlatan anne Dilek Uzunpostalcı, '1 yıl önce ablasıyla, ağabeyi markete gitmişti kızımda arkalarından gitmiş ve kaza olmuş hastaneye kaldırmışlar. Bacağı alçıya alındı, diğer tedavilerini biz yapamayız deyip gönderdiler. Bende özel bir hastaneye götürdüm ama paramız yetmedi, bunun üzerine Meram Tıp Fakültesi'ne götürdük. 14-15 gün orada yattık, tedavi oldu iyileşti dediler, eve getirdik. Bir iki defa bacağında iltihaplanma oldu. En son yılbaşı günü muayene ettirdik hastaneye yatacak denildi. 14 gün yattı, 2 sefer ameliyata girdi, bir şey yoktu. 15 gün daha tedavi göreceği söylendi, kızımın başında bit çıkınca saçınızı kestireceğiz dediler. Yeter ki, çocuğum iyileşsin kestirin dedim. Benim saçımı da kestiler. Ertesi gün de çıkış dediler. Doktorla da görüştürmediler' iddiasında bulundu.

HAYATI DRAMLA DOLU

18 yaşında evlendiğini ve 3 aylık evliyken kocasının kendisine bıçakla saldırdığını anlatan Dilek Uzunpostalcı, ikinci eşinden 6 çocuk sahibi olduktan sonra şiddet gördüğü için ayrılmak zorunda kaldığını dile getirdi. Uzunpostalcı, 'İlk kocamdan 38 bıçak darbesi yedim. Yara izleri hala duruyor. 3 ay evli kaldım. O zaman amcam geldi beni kurtardı. Daha yaralarım iyileşmeden tedavi görürken mahkemeye çıktık. Mahkemede serbest kalan kocam babamı da bıçakladı. Ondan sonra boşandım. Sonra teyzemin kocası eniştemin yeğeniyle evlendim. O sırada bıçaklanan babam kanser oldu ve öldü. İkinci eşimin 14 sene kahrını çektim, 6 çocuğum oldu. Yeter ki, annemin evine varmayayım dedim ama eve içki ve erkek getirmeye başladı. Ev kirası, elektrik, su parası ödemedi, birçok kez dışarıda kaldım, kağıt topladım. Çocuklarımında manevi desteğiyle ikinci eşimden boşandım' dedi.

'İDDİA YALAN, GEREKLİ TEDAVİ YAPILDI'

Annenin iddialarıyla ilgili İHA muhabirine telefonda açıklamada bulunan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, gerekli tedavinin ardından hastanın tabur edildiğini söyledi. Başhekim Arbağ, “Çocuk 5 kişilik odada yatarak tedavi görürken diğer hastaların şikayeti üzerine cildiye kontrolü yapılarak bitlendiği belirlenmiş. Bitlendiği belirlenen hasta çocuk, annesi ve kardeşinin tedavileri yapılmış. Hasta ve annesi tek odalı yere alınmış. Hastane berberi tarafından da saçları kesilmiş. Bitlendiler diye taburcu edilmeleri söz konusu değil. 14 günlük bir tedavi yapılarak taburcu işlemi gerçekleşmiş” dedi.Hastanın yakalandığı kemik iltihabı tedavisinin zor olduğunu, belki ömür boyu sürebileceğini kaydeden Arbağ, “Hastanın hastalığıyla ilgili bütün müdahaleler yapıldı, hiçbir eksiği bulunmuyor” diye konuştu.

Milliyet

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/bitlisi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0