Görüş Bildir
Haberler
Bir Vücutçu İçin Suyun Hayati Önemi

Bir Vücutçu İçin Suyun Hayati Önemi

28.02.2014 - 09:30

Bir Vücutçu İçin Suyun Hayati Önemi

Suyun yaşamımız üzerindeki hayati önemi vücut çalışmalarında da ortaya çıkar. Kaslarınızın ve vücudunuzun gelişimi su dengenize bağlıdır. İşte size birkaç örnek:

1- Yeteri kadar içmiyorsunuz

Soda veye kahve, hicbir zaman suyun yerini tutmaz. Çünkü kafein gibi birçok madde daha fazla suyun vücuttan atılmasına sebep olur.

2- Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar

Su vücuttan toksinlerin ve diğer metabolik atıkların dışarı atılmasını sağlar. Eğer yüksek miktarda protein alıyorsanız, vücutta yuksek miktarda nitrojen var demektir. Eğer kilo almak için çok fazla yemek yiyorsanız; böbreklerinizin görevlerini yapabilmeleri için daha fazla suya ihtiyacınız var demektir.

3- Yağ yakmanızı sağlar

Eğer yeteri kadar su içmiyorsanız, böbrekleriniz düzgün şekilde çalışamaz. Eğer böbrekleriniz yeteri kadar calışmazsa, böbreğin bazı görevlerini karaciğer yapmak zorunda kalır. Karaciğerin kendi işini daha az yapması demek ise daha az yağ yakmak anlamına gelir. Ayrıca su içmek fazla açlık hissetmenizi engelleyebilir.

4- Cildinize sağlık verir

Su içmek hücrelerinizin daha sağlıklı, baska bir deyişle derinizin daha yumuşak ve pürüzsüz ve daha kaliteli olmasını sağlar.

5- Su iç organlarını korur

Eğer günde 4000 kcal üzerinde besleniyorsanız, iç organlarınızın sağlıklı ve düzenli calışması ve kalması için daha fazla su içmelisiniz.

6- Eğer çok tuz tüketiyorsanız

Eğer çok tuz tüketiyorsanız, bu sizin icin sorun olabilir. Yüksek değerlerde sodyum girdisi vücudun su dengesini bozabilir. Tuz alımını azaltın yada daha fazla su için.

7- Su supplementlarınızın daha iyi çalısmasını sağlar

Supplementler (örn: creatin) kas hücrelerinde su tutulmasına sebep olur. Ve bircok ürünün işlevini yerine getirebilmesi için bolca suya ihtiyacınız vardır. Eğer yoğun bir antreman programınız varsa, temel vitaminlere ihtiyacınız var demektir, ve bircok vitaminin vücutta işe yaraması için suya ihtiyaç duyulur.

Kaynak: http://cicibebeler.com/erkek-kadin/vu...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın