Görüş Bildir
Haberler
Bir Defaya Mahsus

Bir Defaya Mahsus

Ulaş
30.03.2014 - 12:02

Bir Defaya Mahsus

33. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında Türk sinemasının 100. yaşı özel bir film seçkisi ile kutlanacak. Sinema severler, eski filmleri beyazperdede izleme şansını bulacak.

33- Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin bu yılki mekânlarından biri İstanbul Modern olacak. Türk sinemasının 100. yılı için özel olarak hazırlanan ‘Bu İkiliye Dikkat’ başlığı altındaki 38 filmlik seçki, İstanbul Modern sinema salonunda izleyiciyle buluşacak. Katılımcılar, sinema gösterim tarihleri üzerinden yıllar geçen birçok filmi, sinema perdesinde izleme şansı bulabilecek.

Manaki Kardeşler

İstanbul Modern’in, festival dahilindeki bir başka bölümünde, Balkanların ilk sinemacıları, Osmanlı devleti vatandaşı Yanaki ve Milton Manaki kardeşlerin filmleri gösterilecek.

İstanbul Modern’de ayrıca I. Dünya Savaşı’nın 100. yıldönümü için de farklı bir program hazırlandı. ‘Sinema Yoluyla Bir Millet Yaratmak’ başlıklı bu bölümde, Alman sinemasının başyapıtları gösterilecek ve söyleşilerle desteklenecek.

5-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 33. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin program detaylarına www.iksv.org adresinden ulaşabilirsiniz.

aljazeera.com

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/bir...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0