Görüş Bildir
Haberler
"Bir Bilal Uğruna Hukuk Devleti Batıyor"

"Bir Bilal Uğruna Hukuk Devleti Batıyor"

Bir Bilal Uğruna Hukuk Devleti Batıyor

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Başbakan’ın, oğlu uğruna hukuk devletini batırdığını savundu. İnce, 'Utanmıyorsun, diyorsun ki bu bir istiklal savaşı. Ben de diyorum ki bu bir istiklal savaşı değil, bu bir ‘istikBilal’ savaşıdır. Türkiye’de ya Rab bir Bilal uğruna hukuk devleti batıyor. Kimsiniz siz, ne konuşuyorsunuz, ne bağırıyorsun, oğlunu gönder savcının karşısına, sen oğlanı savcıya göndereceğine, savcıyı paketliyorsun.' dedi.

İnce, partisinin Sakarya Karasu ilçesi aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada hükümeti sert bir dille geliştiren İnce, hukuk devletinin batırıldığını savundu. İnce, “Her şeyi onlardan öğreneceğiz, bu topraklarda bin 400 yıldır Müslümanlık yokmuş gibi, sanki bir tek bunlar Müslüman. ‘Haram helal ver Allah’ım, Tayyip kulun yer Allahım’ kafasındasın. Yetimin hakkını yiyorsun, devletin parasını çalıyorsun, imar rezaleti sende, yatak odasında kasa sende, sonra diyorsun ki savcı soruşturmasın, emniyet kovuşturmasın, kimse gereğini yapmasın, utanmıyorsun değil mi utanmıyorsun.” diye konuştu.

Polisin, savcının, şimdi de HSYK’nın değiştirilmeye çalışıldığını vurgulayan İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Utanmıyorsun bundan, diyorsun ki bu bir istiklal savaşı. Ben de diyorum ki bu bir istiklal savaşı değil, bu bir ‘istikBilal’ savaşıdır. Türkiye’de ya Rab bir Bilal uğruna hukuk devleti batıyor. Kimsiniz siz, ne konuşuyorsunuz, ne bağırıyorsun, oğlunu gönder savcının karşısına, sen oğlanı savcıya göndereceğine, savcıyı paketliyorsun. Öyle yağma yok, nerde oğlan? Yurt dışına mı gitti, tarifeli uçakla mı gitti, Başbakanlığın uçağına mı bindirdin, nereye gönderdin. Türkiye’de eğer Başbakan'ın oğlu, milletvekilinin oğlu, belediye başkanının oğlu, çöpçünün oğlundan farklıysa yandık demektir. Hukuk karşısında, adalet karşısında herkes eşit olacak, Başbakan'ın oğlu da eşit olacak, milletvekilinin oğlu da eşit olacak, çobanın oğlu da eşit olacak, herkes gidecek oraya.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin uçurumun eşiğinde olduğunu, devletin çöktüğünü, yargının bittiğini, mal, can güvenliğinin kalmadığını, hukukun bittiğini ve Türkiye’nin bir yalan rüzgarıyla gittiğini ileri süren İnce, “Abdestinden şüphen yoksa yargıdan kaçmayacaksın, yargıdan kim kaçar biliyor musunuz? Yargıdan, ancak eşkıyalar kaçar eşkıyalar, ben hükümeti yıpratmak istemiyorum, ben hükümeti yıkmak istiyorum yıkmak. Bakın hep birlikte şunu söyleyeceğiz şunu; bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler, hazine soyulurken aldırmıyor öküzler. Bunlar deveyi hamuduyla götürürler, bakın bunların hepsi köşeyi döndüler, bunlar fakir fukaranın malını çaldılar. Yetimin hakkını yediler. Boğazında kalsın bunların, haram zehir zıkkım olsun.” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKAN'I OTOBÜSLE YÜCE DİVANA GÖTÜRECEĞİZ”

İnce, şöyle devam etti: “Birisi de çıkıyor ‘Orduya kumpas kurdular’ diyor. Be vicdansız, be insafsız, o kumpası kurarken nerdeydin sen belediyede zabıta mıydın? Ben buradan Karasu’dan sesleniyorum Başbakan'a, savcıyı da değiştirsen, polisi de değiştirsen, HSYK kanununu da değiştirsen, kaçış yok, belediye seçimlerinde kolunu kanadını kıracağız, önümüzdeki seçimde CHP’nin iktidarında seni otobüslere bindirip yüce divana göndereceğiz. Be vicdansız adamlar, gecenin yarısında gazetecileri alıp Silivri’ye göndermediniz mi? Ama sıra size gelecek.”

CİHAN

Kaynak: http://cihan.com.tr/caption/CHP-li-In...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0