Görüş Bildir
Haberler
Binalarımızın %90′Inı Risk Altında

Binalarımızın %90′Inı Risk Altında

Binalarımızın %90′Inı Risk Altında

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tüm kamu binalarında su yalıtımının zorunlu hale getirilmesi ile ilgili açıklamalarından sonra Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan önemli bir noktanın üzerinde durdu: Binalarımızın %90’ı riskli!

Bakanlık tarafından valiliklere ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gönderilen bildiriye göre artık su yalıtımı, kamu binalarında zorunlu hale geliyor. Bu gelişme ile birlikte genel bir açıklama yapan BİTÜDER başkanı Karahan, bu sevindirici haberin çabalarının bir karşılığı olduğunu vurguladı. BİTÜDER olarak su yalıtımı uygulamasının Türkiye’de yasal bir zorunluluk haline gelmesi için çalıştıklarını belirten Başkan, bu uygulamanın sadece kamu binalarıyla sınırlı kalmamasını, tüm binalarda zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm haberlerinin son günlerde sıklaştığı ve yeniden yapılanacak kentlerde güvenli binalar inşat etmek için su yalıtımının olmaz olmaz bir uygulama olduğunu düşünürsek alınan kararın çok yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Karahan, Türkiye’de mevcut yapı stoğunun %90’ında su yalıtımı olmadığına dikkat çekerek, “Su yalıyımı olmayan binalar inşa ettikten 10 yıl sonra taşıma kapasitelerinin yüzde 66’sini kaybediyor. Bu da başta deprem olmak üzere felaketler karşsıında binaların ayakta durmasını engelliyor.” dedi.

Yeni uygulama sevindirici bir haber olmasına karşılık, düzenlemenin tüm binalar için zorunlu hale gelmesi durumunda kentsel dönüşümün daha sağlıklı ilerleyeceği ve istenen sonucu vereceğini söyleyebiliriz. Kentsel dönüşüm ile ilgili diğer haberlerimizi okumak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm İle İlgili Haberler: Konutkredisi.com.tr Blog

Kaynak: http://blog.konutkredisi.com.tr/binal...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0