Görüş Bildir
Haberler
Besin Takviyesi Olarak Önerilen Üzüm Çekirdeği Ekstresinin Vücudumuza Sağladığı 12 Fayda

Besin Takviyesi Olarak Önerilen Üzüm Çekirdeği Ekstresinin Vücudumuza Sağladığı 12 Fayda

Üzüm çekirdeği ekstresi üzümlerin acı tat veren tohumlarının çıkarılması, kurutulması ve ezilmesi ile yapılan bir besin takviyesidir. Üzüm çekirdeği fenolik asitler, antosiyaninler, flavonoidler ve oligomerik proantosiyanidin kompleksleri de dahil olan antioksidanlar bakımından zengindir. Bu zengin içeriğiyle vücudumuza ne faydalar sağlayabilir? Gelin hep birlikte bakalım.

Not: Düzenli olarak tüketmeden önce mutlaka uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kanser riskini düşürebilir ve kemoterapinin verdiği zararı azaltabilir.

1. Kanser riskini düşürebilir ve kemoterapinin verdiği zararı azaltabilir.

DNA hasarı, merkezi bir özellik olmasına rağmen kanserin nedenleri karmaşıktır. Flavonoidler ve proantosiyanidinler gibi yüksek miktarda antioksidan alımı, çeşitli kanser risklerinde azalmayı sağlayabilir. (K) Ayrıca bazı çalışmalarda tedaviyi olumsuz etkilemeden, kemoterapinin neden olduğu toksisiteyi azalttığı görülmektedir. (K)

2. Özellikle genç-orta yaşlı ve fazla kilolu kişilerde kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.

2. Özellikle genç-orta yaşlı ve fazla kilolu kişilerde kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.

Birkaç çalışmada üzüm çekirdeğinin yüksek tansiyon üzerindeki etkileri araştırılmıştır.

Tansiyonu yüksek veya yüksek tansiyon riski olan 810 kişi ile yapılan çalışmalar umut verici şekilde sonuçlanmıştır. (K)

3. Oksidatif hasarı azaltabilir.

Üzüm çekirdeği özü, kötü kolesterolün ve stres zamanlarında kalp dokusundaki oksidasyonunu azaltarak kalp hastalığı riskini azaltmanıza yardımcı olabilir. (K)

4. Yaraların hızlı iyileşmesi ve cilt güzelliğinin korunmasında etkilidir.

Bazı çalışmalarla üzüm çekirdeği özlü kremlerin ciltteki dolaşımı arttırdığı, yaranın iyileşmesi ve yaşlanan cildin tedavisinde yardımcı olabildiği görülmüştür. (K)

5. Kan dolaşımını hızlandırabilir.

5. Kan dolaşımını hızlandırabilir.

Üzüm çekirdeği kan akışını iyileştirerek ve kan pıhtılaşması riskini azaltarak dolaşım problemleri olanlara fayda sağlayabilir. (K)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kolajen ve kemik gücünü artırabilir.

6. Kolajen ve kemik gücünü artırabilir.

Üzüm çekirdeği özünün kolajen sentezini ve kemik oluşumunu hızlandırdığı kanıtlanmıştır. Zengin bir flavonoid kaynağı olan üzüm çekirdeği, kemik yoğunluğunuzu ve gücünüzü artırmanıza yardımcı olabilir. Ancak kesin sonuçlar için daha çok çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır. (K)

7. Beynin yaşlanmasını engelleyebilir.

Flavonoidlerin, Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıkların başlangıcını antioksidan ve antienflamatuar özelliklerin bir kombinasyonu ile geciktirdiği veya azalttığı düşünülmektedir. Üzüm çekirdeği özü de beynin dejeneratif özelliklerinin birçoğunun ve bilişsel kaybın önlenmesinde potansiyel bir etki gösterir. Ancak kesin sonuçlar için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

8. Böbrek fonksiyonlarını olumlu etkiler.

Böbrekleriniz, genellikle geri dönüşü olmayan oksidatif hasara karşı özellikle hassastır. Üzüm çekirdeği özü de oksidatif stres ve iltihap hasarlarına karşı koruma sağlayarak böbrek sağlığını destekleyebilir. (K)

9. Bulaşıcı enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabilir.

9. Bulaşıcı enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabilir.

Çeşitli mikropları inhibe edebilir ve antibiyotiğe dirençli bakterilerin zorlanmasına, gıda kaynaklı bakteri hastalıklarına ve kandida gibi mantar enfeksiyonlarına karşı koruma sağlayabilir. (K)

10. Karaciğeri hasarlara karşı koruyabilir.

Karaciğeriniz, ilaçlar, viral enfeksiyonlar, alkol ve daha fazla yolla vücudunuza giren zararlı maddelerin detoksifikasyonunda önemli bir rol oynar. Üzüm çekirdeği özü, iltihabı azaltır, geri dönüştürülmüş antioksidanlar ve toksin maruziyeti sırasında serbest radikal hasarına karşı karaciğeri korur. (K)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Romatoid artriti belirtilerini hafifletebilir ve osteonun tedavisine yardımcı olabilir.

Üzüm çekirdeği ekstresi, kemik erozyonu (TRAP pozitif hücreler ve osteoklast aktivitesi) için markör sayısını azaltır ve olgun kemik oluşturucu bileşenlerin (osteoblastlar) miktarını arttırır. (K)

12. Huzursuz bağırsak sendromunun iyileşmesinde etkili olabilir.

Bazı çalışmalarla üzüm çekirdeği ekstresinin, huzursuz bağırsak sendromunun negatif semptomlarının çoğunu önemli ölçüde azalttığı gösterilmiştir.(K)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bkt

ben de bundan almak istiyordum hangi markadan hangi ürünü alsak bari onu da ekleseydiniz :(