Görüş Bildir
Haberler
Berkin Elvan İçin 40'ıncı Gün Mevlidi

Berkin Elvan İçin 40'ıncı Gün Mevlidi

Onedio Medya
19.04.2014 - 17:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Berkin Elvan'ın ölümünün 40'ıncı günü nedeniyle Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi'nde mevlit okutuldu, yemek dağıtıldı.

İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde evinden ekmek almaya giderken başına isabet eden biber gazı kapsülü ile yaralanan ve 269 gün sonra 11 Mart 2014 günü kurtarılamayan Berkin Elvan için mevlit okutuldu. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi'nde düzenlenen mevlit programında dualar okundu, yemek dağıtıldı. Cemevindeki programa çok sayıda kişi katıldı.

DHA'nın haberine göre Vakfa ait Türkiye genelindeki tüm cemevlerinde Berkin Elvan'ın ölümünün 40'ıncı günü nedeniyle bu programın düzenlendiğini belirten Antalya Şube Başkanı Tufan Eroğlu, şöyle dedi:

'Berkinimiz için böyle arzulandı. Berkin gülümseyen, canımız, içinin ruhunun güzelliği dışa yansımış, Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği sonrası uzun zaman yaşam mücadelesi verdi ve maalesef yenildi. Hak'ka yürüdü. Onun acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bütün toplum hissetmeli, bunun Alevisi- Sünnisi yoktur. 'İnsanım' diyen herkesin, her unsurun bu acıyı hissetmesi gerektiğini düşünüyoruz. Umarım sorumluları bulunur, cezalandırılır. Umarım çocuklarımız, gençlerimiz hiç kimse ölmesin. Temennimiz budur.'

WSJ Türkiye

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0