Görüş Bildir
Haberler
Bayrak Olayında Kimlik Bilmecesi

Bayrak Olayında Kimlik Bilmecesi

adem kara
11.06.2014 - 14:41

Diyarbakır Valisi Kıraç: 'Bayrak indirenin kimlik tespit çalışmaları sürüyor'

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'daki bayrak indirme eylemiyle ilgili olarak failin kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Lice'de meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren Ramazan Baran'ın Pazar günü Yeniköy mezarlığında toprağa verilmesinden sonra 2' Hava Kuvveti Komutanlığındaki Türk bayrağının gönderden indirilmesi ile ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü dün sevkedildikleri adliyede serbest bırakılırken, 1 kişi için ise ek gözaltı süresi alındı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, soruşturmanın sürdüğünü şiddetle kınadıkları bayrak indirme olayı ile ilgili failin kimliğinin tespit çalışmalarının sürdüğünü ve bir an önce yakalanarak adli mercilere teslim edileceğini söyledi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün yaptığı açıklamada Tük bayrağının indirilmesiyle ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını belirterek eylemcinin 16 yaşında olduğu bilgisini vermişti.

MÜFETTİŞ İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Lice İlçesinde 2 kişinin ölümü, 1'i asker 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylarla ilgili İçişleri Bakanlığından gelen Mülkiye müfettişlerinin çalışmasının da sürdüğünü söyleyen Vali Kıraç, 'Müfettişler halen Diyarbakır'da Lice'de de incelemelerde bulundular. Çalışmalarını sürdürüyorlar' diye konuştu.

DHA - Ferit Aslan

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0