Görüş Bildir
Haberler
'Başörtü Artık Siyaset Dışında Kalsın'

'Başörtü Artık Siyaset Dışında Kalsın'

Hakan Çetinkaya
19.02.2014 - 21:10 Son Güncelleme: 19.02.2014 - 21:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başörtü Artık Siyaset Dışında Kalsın

Kılıçdaroğlu: Başörtü artık siyaset dışında kalsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması amacıyla yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin 11 soru yöneltirken, Kabataş İskelesi’nde yaşanan olay bağlamında başörtülülere, “Başörtünüz siyasetin dışında kalsın. İstediğiniz kıyafeti giyin, başımın üstünde yeriniz var. Birileri senin başörtünü kullandı, siyasete malzeme yaptı” sözleriyle seslendi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan için de, “Buradan o yalancıya söylüyorum kadının başörtüsü senin yolsuzluğunu örtemez” dedi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında, Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen, partisinin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili konuştuğu ses kaydını dinletti.

Kılıçdaroğlu, DP’nin Gaziantep İl Genel Meclisi üyesi Ömer Şahin’e partisinin rozetini taktığı grup toplantısında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

  • ALO FATİH GÜNLERİ: Son günlerde Alo Fatih dönemi başladı. Alo Fatih diyor, Fatih daha cümle bitmeden emredersiniz diyor. Burada size dinlettiğim tapeler, mahkeme kararıyla alınmış dinlemelerdir. Bir savcı, fezlekesini imzalayıp gönderdikten sonra o fezleke kamunun malıdır, gizli kapaklı değildir.

  • TEKİN ELİNİ KALDIRACAK: (Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen Sarıgül ile ilgili konuştuğu tapeyi dinletti) Çıksın yalanlasın. Kendi sesinden, mahkeme kararıyla yapılmış dinleme. Öteki diyor ki, ‘Öyle şey olur mu, Sarıgül’ün karşısına Gürsel Tekin’i çıkarıyoruz, bunlar kavga edecekler’ diyor. Önümüzdeki günlerde hep beraber göreceksiniz, Tekin gidecek İstanbul’da Sarıgül’ün elini kaldıracak. Onlar parti kültürümüzü bilmezler, biz de herkes istediğini söyleyebilir parti disiplini içinde. Biz, vatandaşın cebini düşünüyoruz onlar kendi cebini düşünüyorlar. Biz ahlakı siyasete egemen kılmak istiyoruz, onlar yalanı. Her vatandaşın başımın üstünde yeri var, onlar kendilerine oy vermeyen vatandaşı düşman ilan ediyorlar. Yüzde 50’yi zor tutuyoruz diyorlar, yalan söylüyorlar, tahrik yapıyorlar. Katakulli işler yapan siyasetçiye yüz vermeyeceğiz. Dergahına eğri odun getirmeyen Yunus’u seviyorsak, yalan söyleyen siyasetçiye yüz, prim vermeyeceğiz.

  • GALEYANA GELMEDİNİZ: (Kabataş konusunda görüntüleri dakika dakika anlattıktan sonra)?Ben halkıma saygılarımı sunuyorum, bu yalancıya inanıp galeyana gelmedikleri için. Bütün başörtülü kardeşlerime sesleniyorum. Artık sizin başörtünüz siyasetin dışında kalsın. İstediğiniz kıyafeti giyin, başımın üstünde yeriniz var. Birileri senin başörtünü kullandı, siyasete malzeme yaptı. Buradan o yalancıya söylüyorum kadının başörtüsü senin yolsuzluğunu örtemez.

  • ARABAYI KULLANAN OĞLU: Adli Tıp raporunu söylüyor. Yıl 1998, 11 Mayıs. Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi’nde bir kadın yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmek istiyor, araba çarpıyor, 35 metre sürükleniyor, ağır yaralanıyor. 34 ABR 93 plakalı araç. Yaralanan Sevim Tanürek, sanatçı. Arabayı kullanan Burak Erdoğan, Erdoğan’ın oğlu. Kendisi Belediye Başkanı. Kazadan hemen sonra Büyükşehir’in itfaiye aracı geliyor, delilleri süpürüyor. Tanürek hastanede hayatını kaybetti. İlk rapor, 8/3 yaya kusurlu diye çıktı. Gelen ikinci rapor 8/8 yaya kusurludur diyordu. O raporu veren dairenin başkanı TDİ’ye genel müdür yardımcısı olarak atandı. Elinizi vicdanınıza koyun, bunu yapan adam bu ülkeyi yönetiyor şimdi.

  • GÖREVDEYİM DEMEYECEKSİN: HSYK’yla mahkemeleri de bağlıyorlar yürütme organına. Cumhurbaşkanı bunları imzalayacakmış. Acaba Cumhurbaşkanı görevde mi? ‘Ben görevdeyim’ diyordu. Eğer görevdeyseniz, anayasanın gereğini yapacaksınız, güçler ayrılığı ilkesini özenle koruyacaksınız. Bunu yapmıyorsanız, ‘görevdeyim’ demeyeceksiniz, ‘birisinin emrindeyim’ diyeceksiniz.

  • SORULARIMA CEVAP VER: Ahlaklı bir adamsan, adam gibi adamsan, bu 10 soruma cevap verirsin. Bir bakana 700 bin TL’lik saati paralel devlet mi verdi? Ayakkabı kutusundaki 4,5 milyon doları paralel devlet mi oraya koydu? Bakanların çocuklarının yatak odalarına en az senin boyun kadar 7 kasayı paralel devlet mi yerleştirdi? O kasaların içindeki milyon dolarları, avroları paralel devlet mi yerleştirdi? Yatak odalarındaki para sayma makinelerini paralel devlet mi koydu? Ailece Zarrab’ın özel uçağıyla umreye sizi paralel devlet mi gönderdi? 4 bakanın adı yolsuzluğa bulaşınca istifa ettiler, o dört bakanı paralel devlet mi istifa ettirdi? 4 bakan istifa ederken, senin lehine deklarasyon imzalanmasını paralel devlet mi istedi? Kendine yandaş medya yaratmak için bir havuz oluşturdun. Bu havuzu paralel devlet mi oluşturdu? Oğlun Bilal Erdoğan TÜRGEV diye vakıf kurdu, o vakfı senin oğluna paralel devlet mi kurdurdu? İki villaya valiyi satmayı paralel devlet mi öğütledi?

  • Netgazetesi

Kaynak: http://www.netgazetesi.net/2014/02/18...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0